Değerli Dostlarım,

Yerel seçimlerde Türk milleti, uzun zamandır yaşadığı “derin yoksullukla” birlikte “laiklik ve demokrasi karşıtı AKP’ye” de dur dedi.

2002’den beri girdiği hemen her seçimde ezici üstünlük sağlayan AKP, 2019 Yerel Seçimlerinden sonra bir kez daha, bir yerel seçimde, istediği sonucu alamadı ve tarihi bir hezimet yaşadı.

Yurdun dört bir yanında çok ağır ekonomik koşullarda yaşayan, her geçen gün derinleşen “sığınmacılar” sorunuyla baş etmeye çalışan, iktidarın sürekli gündem dışına ittiği deprem gerçeğiyle bunalan ve hayatın her alanına sirayet eden “adaletsizliklerle” boğuşan halkımız, verdiği oylarla AKP’ye “artık yeter” demiş oldu.

Umarım tüm siyaset kurumu bu mesajdan gerekli dersleri çıkarır.

Ancak bu seçim sonucu, özellikle büyük bir başarı elde eden CHP’ye de ağır sorumluluklar yüklemiş oldu. Türk milleti, AKP’nin üretemediği çözümlerin adresi olarak CHP’yi işaret etti. Bu noktadan sonra CHP’den beklentiler çok daha fazla olacak. Umuyorum ki CHP üst yönetimi, halkın iktidara olan büyük tepkisini, CHP’nin kurumsal değişimiyle taçlandırarak Genel Seçimlerin hazırlıklarına da şimdiden başlayacak ve parti içi demokrasi başta olmak üzere her anlamda partiyi çağın ve demokrasinin gereklerine göre daha adil, daha demokratik, daha kurumsal bir yapıya büründürecektir.

Bugün, güzel bir gün ama yarın kolları sıvama vakti! Dinlenmeye zaman yok zira Türkiye’nin birikmiş sorunlarına “yerelden başlayarak” ciddi çözümler üretmek gerekiyor. Ben; özüne dönmüş, parti içi demokrasiyi gerçekleştirmiş, her kademede liyakati ve emeği merkeze almış, akıl ile bilimi dikkate alarak geleceği ve muasır medeniyet çizgisinin ötesini hedeflemiş bir CHP’nin yerel seçim zaferini, genele de yayabileceğini düşünüyorum.

Umarım Türk milletinin hak ettiği aydınlık günler başladı. Emeği geçen herkese ama en çok da büyük Türk milletine teşekkür ederim. Yolun açık olsun Türkiyem.

Dayanışma duygularımla,

Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email