Sayın Yalçın Bayer

Hürriyet Gazetesi Yazarı,

CHP ile ilgili yaptığı haberlerin amacı ve siyasi hedefi belli olan bir internet sitesinin ortaya attığı gerçekle ilgisi olmayan, uydurma iddiaların, belli çevreler tarafından ısrarla gündemde tutulmak istenmesi dikkat çekmektedir. Söz konusu sitenin muhatap alınmaması amacıyla bu çirkin karalamaya, CHP’li olmanın sorumluluk, bilinç ve ilkeliliği ile günlerdir yanıt verilmezken, saygın bir köşe yazarı olarak sizin, şaşırtıcı biçimde ilginç bir zamanlama ile tam da PM toplantısı öncesinde, konuyu köşenize taşımanız nedeniyle artık zorunlu olarak açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Sorumsuzca gündeme getirilen iddia ve buna ilişkin ‘haberi’ iki boyutlu olarak ele almak gerekir:

İlk olarak CHP’nin her yöneticisinin partimizin kurumsal kimliğini temsil etme bilinci içerisinde davranarak, 90. yılını kutladığımız partimizin ne geçmiş ne de bugünkü yöneticileriyle ilgili partiye zarar verecek herhangi bir açıklamada bulunmaması, ima yoluyla da olsa zan altında bırakmaması, dedikodu yapmaması gerekir.

Bu olayın ikinci boyutu ise bir gazetecinin yazısına konu ettiği kişinin konuşmasına, belli siyasi amaçlar uğruna ekleme-çıkarma yapmaması gerekir. Ortada yerel seçimler komisyonu sözü yokken, komisyon üyesi isimler dillendirilmemişken temcit pilavı gibi kopyala yapıştır yöntemiyle ısrarla ve günlerce aynı cümleleri kullanıp pehlivan tefrikası yapılması da mesleğin etik kurallarıyla bağdaşmaz.

CHP bugün daha planlı, programlı, akılı ve bilimi kullanarak, katılımcı, çoğulcu demokratik bir yaklaşımla yerel seçim için çalışmaktadır. Bu objektif çalışmaya çamur at izi kalsın şeklinde yaklaşmak son derece yanlıştır.

Eski alışkanlıkların, tehditlerin, kulislerin artık siyaset dünyamızda yeri olmamalıdır. Ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü getiren Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte sosyal demokrasi iktidarını kurma yolundan kimse döndüremeyecektir.

Cumhuriyetimizin ve partimizin 90. Yılında Türkiye’nin çok önemli ve öncelikli gündeminin yaşandığı bu günlerde herkesin sorumluluklarını bilerek hareket etmesi, basın mensuplarının meslek etiğini unutmaması, kamuoyunun bu tür ucuz politikalara alet edilerek meşgul edilmemesi, ülkenin gerçek sorunlarına çözüm arayışının engellenmemesi gerekmektedir.

Yalçın Bayer’in bugünkü yazısı;
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24678372.asp

Print Friendly, PDF & Email