Sahip olduğumuz her şeyin sebebi, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milletidir. Herkesin, yeri ve zamanı geldiğinde Türk milletinin evlatları için bir şeyler yapması gerektiğine inanan bir yurttaşım. Geçmişte iş adamı, sivil toplumcu ve siyasetçi olarak milletime borcumu ödemeye çalıştım şimdi de eşim Tuna ile “Tuna Umut Oran Vakfı (TUOV)” ile Türk gençlerine hizmet etmeye devam edeceğim. Umuyorum ki TUOV, Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi gençlerin vatana ve millete faydalı gençler olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi ben de Türk gençliğine güveniyorum. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun tüm sorunların çözümü gençliktedir. Türkiye’nin gerçekliği de budur: gençlerin önünü açarak, imkan sunarak geleceği yakalamak!

İnanıyorum ki, Türk genci, çalışkanlığıyla ve yüksek karakteriyle Atatürk’ün mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacak adımları da atacaktır. Tuna Umut Oran Vakfı (TUOV), bu inancın neticesinde kuruldu.

Vakfın amacını, “Ülkenin her yerinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası olan akıl ve bilimi referans alarak, yeterli sosyoekonomik olanaklara sahip olmayan dürüst, ahlaklı ve başarılı gençlere ve öğrencilere burslar vererek onları geleceğe hazırlamak, maddi ve manevi destek sağlamak.” şeklinde tespit ettik.

Vakıf Senedi’nde, Prof.Dr.Mehmet Oran adına her yıl İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem birincisinden, Şehit Aileleri derneği tarafından tespit edilecek şehit çocuklarına, CHP Genel Merkezinin tespit edeceği Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerinden ÇYDD’nin belirleyeceği ihtiyaç sahibi öğrencilere kadar toplumun pek çok farklı kesiminden öğrenciye destek verilmesi hedefleniyor. Vakıf, ayrıca, Domino Tekstil bünyesinde çalışanların çocuklarına ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) tespit edeceği Tekstil Mühendisliği öğrencilerine de burs verilmesini amaçlıyor.

Bana göre, Türk milletine en çok yakışan şey dayanışmadır. Mustafa Kemal’i bağrına basan ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdumuzu kurtaran Türk milletinin ana duygusu da aynıydı: dayanışma. Ben ve eşim de bu geleneği devam ettirmek ve vakfımız aracılığıyla “dayanışma geleneğini” sonsuza kadar yaşatmak istedik. Biliyorum ki TUOV, Türkiye’ye çok büyük hizmetler edecek gençlere omuz vermenin, onları desteklemenin onurunu yaşayacak. Ben de gençlerin başarılarıyla gurur duyacağım. Yolumuz uzun ama niyetimiz çok temiz ve samimi. Bu yüzden en uzun ve zorlu yolları bile aşacağımıza eminim. Vakfımız

TUOV, Türk milletine hayırlı olsun.

Dayanışma duygularımla,

Print Friendly, PDF & Email