CHP’den Bakan Güler’e: Gülsuyu’nda aylardır yaşanan olayı sorumluları kimlerdir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Gülsuyu’nda aylardır yaşanan uyuşturucu çetesi Basklarını ve Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesini TBMM gündemine taşıdı. Umut Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “Gülsuyu’nda aylardır yaşanan olayı sorumluları kimlerdir? Gedik’in katilleri kim, gözaltına alınan var mı? Hastaneye girmeye çalışan kişiler polis midir? Polislere bu emri kim verdi?” diye sordu.

Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Umut Oran önergesinde, “İstanbul Maltepe’deki Gülsuyu Mahallesi’nde aylardan bu yana uyuşturucu çeteleri ile halk arasında büyük bir mücadele yaşanmakta ve zaman zaman silahlı, yaralamalı kavgalar, olaylar meydana gelmektedir. 29.09.2013 tarihinde mahalle halkının düzenlediği protesto yürüyüşü sırasında gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda Hasan Ferit Gedik isimli genç vücuduna isabet eden 6 kurşun nedeniyle yaşamını yitirmiştir” dedi.

Hasan’ın katilleri kim?

Oran’ın, Bakan Güler’e yönelttği sorular şöyle:

– Hasan Ferit Gedik’i kim/kimler öldürdü? Bu saldırı nedeniyle kimler hakkında soruşturma yürütülmektedir, gözaltına alınanlar var mıdır?

– Basına yansıyan bilgiler doğru mudur? Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri ile mahalleli arasında çatışma mı yaşanmaktadır?

Gülsuyu’nda kaç olay yaşandı?

– Gülsuyu’nda aylardır yaşanan silahlı saldırıları kimler gerçekleştirmektedir? Bu olaylar nedeniyle 2013 yılında gözaltına alınanların isimleri nedir? Bu kişiler hakkında hangi adli işlemler yapıldı? 2013 yılında Gülsuyu’nda kaç yaralamalı/ölümlü saldırı gerçekleşmiştir, bunların failleri yakalanmış mıdır?

– Gülsuyu’nda aylardır yaşanan olayların nedeni nedir? Bu konuda bir araştırma ya da soruşturma başlatılmış mıdır?

Hastaneye giden polislere kim emir verdi?

– Kendilerini teknisyen olarak tanıtan iki sivil polisin, Hasan Ferit Gedik’in tedavi gördüğü hastaneye giderek saldırıya ilişkin kanıtlar arasında olan kanlı giysileri almaya çalıştığı iddiası doğru mudur? İddia doğruysa bu polisler kimlerdir, niçin böyle bir şey yapmaya kalktılar, bu emri kendilerine kim verdi?

Gülsuyu’nda kimin ihmali var?

– Gülsuyu Mahallesinde vatandaş ne zaman huzurla, çete korkusu olmadan rahatça yaşamaya başlayacak? Buradaki uyuşturucu çete faaliyetlerine niçin son verilemiyor? Bu durumun devam etmesinde kimlerin ihmali söz konusudur, bu kişiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

Çeteye bulan polis var mı?

– Son 5 yıl içerisinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olup da çetelere yönelik takibat sırasında kaçakçılık ve organize suçlarla ilişkisi olduğu ortaya çıkarıldığı için hakkında işlem yapılan rütbeli/rütbesiz polis memuru var mıdır, varsa sayıları kaçtır? Bu eski polis memurları hakkında hangi gerekçelerle ne tür işlemler yapıldı?”

Print Friendly, PDF & Email