“Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna daha önce hiç incelemeden geçti mi?

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın valilik resmi e-posta adresi üzerinden, Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ı tehdit etmesini TBMM’ye taşıdı. Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “Oğlum İsmail, yine rahat durmuyorsun. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin. Yerin altı da var unutma, eninde sonunda orada görüşeceğiz” şeklinde bir e-postayı nasıl gönderebiliyor, bu suç değil mi, hakkında soruşturma talimatı verdiniz mi? Vali önceki görevlerinde hangi incelemeleri geçirdi?” diye sordu.

CHP’li Umut Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Oran, Vali Azim Tuna’nın gazeteci İsmail Saymaz’a söz konusu tehdit e-postasını gönderip göndermediğinin açıklanmasını istedi.

Hangi hakla gazeteciyi tehdit edebiliyor?

Umut Oran’ın Bakan Güler’e yönelttiği sorular şöyle:

“- Bir vali, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili soruşturma-kovuşturmadaki usulsüzlükleri haber yaptığı için bir gazeteciyi hangi hakla tehdit edebilmektedir? Bu e-posta suç teşkil etmiyor mu?  Vali Güngör Azim Tuna hakkında soruşturma talimatı verdiniz mi, sonucu ne oldu?

Hangi incelemeleri geçirdi?

– Vali Güngör Azim Tuna kaymakam adaylığından bu yana kamuda hangi görevlerde bulunmuştur? Vali Güngör Azim Tuna eski görevleri sırasında mülkiye müfettişlerince herhangi bir inceleme/soruşturma geçirdi mi, geçirdiyse bunların sonucu ne olmuştur?

Ali İsmail’i de “arkadaşları öldürmüştür” demişti

– Vali Azim Tuna hakkında, Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili yaptığı “Bir takım gruplar işi provoke etmeye çalıştılar hatta aldığımız duyumlara göre kendi arkadaşlarına zarar verip ‘polis yaptı’ süsüne büründürmeye çalışan gruplar oldu” şeklinde açıklamaları hakkında hangi işlemi yaptınız? Yargılama tamamlanmadan yapılan bu açıklama yargıya müdahale değil midir?

Oğlum İsmail, yerin altı da var!

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın valilik resmi e-posta adresi üzerinden, Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’a gönderdiği mesaj şöyle:

“Oğlum İsmail, yine rahat durmuyorsun. Benim Ali İsmail ile ilgili söylemediğim bir sözü tekrar ısıtıp veriyorsun ki sana özel olarak telefonda bunu izah ettiğim halde her fırsatta alçaklıkla bunu tekrar ediyorsun.

Failler belirlendi, tutuklandı, yargılanıyor. Bunlardan pek memnun olmadın herhalde. Sana malzeme kalmadı derken, mahkeme bize bir soru soruyor. Biz de savcılık da kamu düzenini düşünerek yüzbinlerce insanın yaşadığı bu şehirde olay çıkmasın diye görüşümüzü yazıyoruz.

Bunlar her nasılsa yandaş avukatlarınız tarafından herhalde anında sizlere servis ediliyor. Kuşlar söyledi deme sakın inanmam! Neyse hiç önemli değil. Zaten biz ne dersek diyelim siz vermek istediğinizi veriyorsunuz. Siz bizim Ali İsmail için çok üzüldüğümüze de inanmazsınız.

Demokratik tepkiye eyvallah ama amaçları kaos çıkarmak olanların fırsat beklediği bir ortamda bu davanın başka yerde görülmesini istemek Eskişehir’e ve halkın yararına bir şey yapmak demektir.

Tabii ki takdir yargının. Diğer konulara girmiyorum çünkü yargılama devam ediyor. Ama siz zaten hem savcı, hem hakim, hem avukatsınız. Müebbet bile sizi kesmez. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin. Yerin altı da var unutma, eninde sonunda orada görüşeceğiz”

Print Friendly, PDF & Email