TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Umut ORAN

CHP İstanbul Milletvekili

Antalya’da 2 Haziran 2013 gecesi saat 04.40:07’de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kapalı otoparkta 17 polis 3 gence cop ve tekmelerle haksız, orantısız ve gayri meşru bir şiddet uygulamıştır.

Bu kapsamda,

  1. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre otoparkın kameralarından elde edilen görüntülerden kimlik tespiti yapılamamıştır. Antalya Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında, o gece, o saatte, ilgili otoparka yakın olan bölgede görev yapmakta olduğu belirlenen polislerin ifadeleri alınmış mıdır?

  2. Saat 04.00 ile 05.00 arasındaki telsiz ve haberleşme kayıtları dinlenmiş midir, bu kayıtlar üzerinden hangi sebeple tespit yapılamamıştır?

  3. İlgili saatlerde, hangi karakola bağlı polisler görev yerlerinde değildir, bu durumun tespiti yapılarak, ilgili polislerin ifadesi alınmış mıdır?

  4. Emniyet müfettişleri tarafından başta Antalya Emniyet Müdürü olmak üzere, sıralı tüm amirlerin ifadeleri alınmış mıdır, hangi amire bağlı olan polis memurlarının bu olayı işledikleri yönünde kendilerine çapraz soru sorulmuş mudur?

  5. Olay sırasında beyaz gömlekli, sivil giyimli bir şahsın da otoparkta bulunduğu, olayları izlediği ve polis memurlarını gördüğü kamera kayıtlarından anlaşılmaktadır. İlgili şahıs tespit edilmiş midir, ifadesi alınmış mıdır, kendisi polis memuru mudur?

  6. Kamera kayıtlarında yer alan ve saat 04.42 itibariyle açıkça yüzü gözüken rütbeli bir personelin dayak sırasında emirler verdiği, polis memurlarının onun emirleri doğrultusunda hareket ettiği görülmektedir. Bu personel tespit edilmiş midir, edilemediyse hangi sebeple tespit edilememiştir?

    icisleribakaniantalya17polis-1

Print Friendly, PDF & Email