TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Umut ORAN

CHP İstanbul Milletvekili

20 Ağustos 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir açıklama üzerine Anadolu Ajansı “Mısır’daki darbenin arkasında İsrail var” başlığı ile bir haber geçmiş daha sonra 21 Ağustos 2013 tarihinde bu haberin geri çekildiği bildirilmiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait RT_Erdogan isimli twitter hesabında ise “Elimizde belgeler var. Mısır’da yaşanan olayların arkasında İsrail var.” İfadesini içeren bir tweet bulunmaktadır. Tweetin giriliş tarihi 20 Ağustos 2013 olarak gözükmektedir.

Bu kapsamda,

  1. 20 Ağustos 2013 tarihinde Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest’ın Başbakan Erdoğan’ı kınayan sözlerinden bir gün sonra haberin çekilmesinin sebebi nedir? İlgili haberin geri çekilmesi kararı kim tarafından alınmıştır?

  2. Anadolu Ajansı 20 Ağustos 2013 günü Türkçe ve İngilizce olarak dünyaya gerçek dışı bir haber mi yayınlamıştır? İlgili sorumlular kimlerdir, haklarında hangi işlem yapılmıştır?

  3. Aralarında Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç, Başbakanın Danışmanı olan Sayın İbrahim Kalın ve Anadolu Ajansı’nın da olduğu 3 milyon 305 bin 160 kişi tarafından takip edilen https://twitter.com/RT_Erdogan/ adresli hesap Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ait midir, değil midir?

  4. Şayet bu hesap Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ait ise, Başbakan tarafından ifade edilmiş ve dünyada büyük yankı uyandırmış olan bir sözün haber yapılmamasının sebebi nedir?

    bulentarincaarterdoganisrail-1

Print Friendly, PDF & Email