Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’da 6 merkezdeki 32 noktada geçen denize girmenin sağlıklı olmadığı sonucuna vardıklarını açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran‘ın soruları üzerine İstanbul’un deniz kirliliğiyle ilgili verilerini Meclis’e gönderen Erdoğan Bayraktar, şu bilgileri verdi: “2011 ‘de İstanbul’da 161 noktada yüzme suyu analizi yapılmış olup, bunların 129’u Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’ne uygun bulunmuştur. Bakırköy’de 7, Tuzla’da 6, Adalar’da 4, Sarıyer’de 6, Silivri’de 4 ve Arnavutköy’de 5 nokta olmak üzere toplam 32 noktada yüzme suyu analiz değerleri yönetmeliğe uygun çıkmamıştır. Bakanlığımız tarafından analiz sonuçları değerlendirilerek gerekli çalışmalar yapılmaktadır.”
1 YIL SONRA KABUL EDİLEMEZ
Umut Oran ise “Deniz suyu halk sağlığı açısından çok öneme sahip. Vatandaşın girdiği denizin sağlığa zararlı olup olmadığının bir yıl sonra anlaşılması kabul edilemez. Bütün İstanbullu buralarda denize giriyor. Köprülerden, Haliç’ten, kıyıdan balık tutan 10 binlerce insanımız var ve bakanlık bu konuda çalışmamız yok diyebiliyor, bugünden tezi yok bu çalışmanın başlaması lazım” dedi.

06.11.2012

Print Friendly, PDF & Email