19 Eylül Gaziler Günü halkımızın gazilere ve bu ülke için en yüksek fedakârlığı göstermekten çekinmeyen evlatlarımıza gösterdiği sevginin tarihi bir nişanesidir.
Her gün şehit haberleri aldığımız, evlatlarımızın yaralandığını, malul kaldığını acı içerisinde öğrendiğimiz bu günlerde, Cumhuriyet, bağımsızlık ve ülkemizin milli varlığını korumak için bu yüksek görevi gözünü kırpmadan yerine getiren kahraman çocuklarımızın kıymet ve değerini daha yüksek bir anlayışla kavrıyoruz.
Bizlere bu güzel ülkeyi bırakan ve bu topraklar üzerinde sonsuza kadar bağımsız yaşamamız için canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza kadar çok özel bir yere sahip olacaktır.
Bizler de gazilerimizin unvanlarını gururla taşımaları için onlara güzel bir yaşam sunmak zorundayız. Bunun için herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli, TBMM eksik bıraktığı adımları da atmak zorundadır. Hazırladığımız broşürde de görüldüğü gibi daha yapacağımız çok şey var.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM’nin şükran ifadesi olarak “gazilik” unvanı verdiği Büyük Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın eşsiz kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılarımla,
Umut Oran
Broşür;
CHP_gazi_MATBAA2-3-1

Print Friendly, PDF & Email