Bayramlar, birlik ve beraberlik hislerini en güçlü şekilde yaşayıp, sevgi ve saygıyı çoğalttığımız çok özel günlerdir. Bayram günlerinde acıları ve sevinci paylaşır, büyüklerimizi yad eder, yaşamını yitirmiş aile fertlerimizi mezarlıklarda ziyaret ederek geçmişi hatırlar, gelecek için vicdan muhasebesi yapma fırsatı buluruz.

Maalesef yaşamımızda her zaman güzellik ve mutluluklarla karşılaşmıyoruz. Ülkemizde vatandaşlarımızın yaşadığı birçok sorunun dışında güney komşularımız da adeta bir ateştopu ile çevril vaziyette. IŞİD terör örgütü nedeniyle özellikle Orta Doğu coğrafyasının kana bulanması Kurban Bayramının en büyük acı kaynağıdır. İslam adını kullanarak masum insanları katleden bu kukla terör örgütünü tarihin derinliklerine gömmek için verilecek her türlü mücadelede elimizden gelen desteği vermeliyiz, vereceğiz. Masum kurbanlarının çoğunluğu Müslüman olan bir terör örgütü, adını kullandığı İslam’ı kirletmektedir.

Umut ve azim insanı geleceğe ve yaşama bağlar. Bu nedenle 2015’in Kurban Bayramı’nda, hiç kimsenin bu acıları yaşamadığı günleri görmek için umudumuzu yenilememiz, gücümüzü korumamız ve daha büyük bir heyecanla çalışmaya devam etmemiz gerekmektedir.

Gelecek bayramda ülkemizde yaşanan hak ve özgürlük sorunları nedeniyle hiçbir anne evladından uzak kalmasın, hiçbir baba evladının ateşiyle yanmasın diyorsak bugünden çalışmalı, gerçekleri anlatmalı, mücadele etmeliyiz.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, vatan elden giderken sessiz kalıp, “elden ne gelir” demediler. Onlar, mücadeleci insanlardı, vizyon sahibi insanlardı, onlar hayallerine ulaşmak için çalışan insanlardı. Biz de onları izleyeceğiz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz, çalışacağız ve mutlaka başaracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı kutluyor, size, ailenize ve sevdiklerinize güzel, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram diliyorum.

Sevgi ve dostlukla,
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email