CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Okmeydanı civarında zaman zaman ortaya çıkan ve ellerinde uzun namlulu tüfek, pompalı tüfek ve tabancalar taşıyan yüzleri maskeli gruplar kimlerdir?” diye sordu.

Oran, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“İstanbul ilinin tamamında toplam kaç adet MOBESE kamerası vardır? Bunların kaçı sabit, kaçı hareketli (dome) kameradır? MOBESE kameralarının kaydettiği görüntüler rutin olarak ne kadarlık bir süre için saklanmaktadır? Eski görüntülerin üzerine periyodik olarak yenileri mi kaydedilmektedir?

Uğur Kurt’un vurulma anına ilişkin emniyet birimlerinde MOBESE kamera görüntüleri var mıdır? 22 Mayıs 2014 tarihinde Okmeydanı ve civarında görev yapan Çevik Kuvvet ve terörle mücadele şubelerine bağlı TOMA, midibüs, akrep araçlarında olay anına ilişkin görüntü kaldı yapıldı mı, varsa bu görüntüler savcılıkça incelendi mi, savcılığa teslim edildi mi?

Okmeydanı civarında zaman zaman ortaya çıkan ve ellerinde uzun namlulu tüfek, pompalı tüfek ve tabancalar taşıyan yüzleri maskeli gruplar kimlerdir?

Söz konusu provokatör gruptan yakalananlar oldu mu, bunlar hangi örgüt mensubudur, içlerinde memur, sözleşmeli, muhbir, haber-istihbarat elemanı vb. pozisyonda çalışan kamu personeli var mıdır? Yakalananlar arasında kamu personeli varsa, bu kişilerin görevli oldukları resmi kurumun adı nedir?

Maskeli provokatörlerin yüzlerce MOBESE kamerasına rağmen yakalanamamış olması emniyet müdürlüğü personelinin ihmal, savsaklama veya korumasından mı kaynaklanmaktadır? Bu nasıl mümkün olabilmektedir?”

Print Friendly, PDF & Email