Adayınızın savunduğu “Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Yahudiler sizin düşmanınızdır” görüşüne katılıyor musunuz?

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van Belediye Başkanlığı için El Kaide’nin Van Bölge sorumlusu olarak tutuklanıp yargılanan Osman Gülaçar’ı AKP’nin adayı olarak açıklaması üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran konuyu TBMM’ye taşıdı. Oran, Erdoğan’a, “Adayınızın savunduğu “Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Yahudiler sizin düşmanınızdır” görüşüne katılıyor musunuz?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Osman Gülaçar’ın adaylığını gündeme getirdi. Oran’ın Erdoğan’a yönelttiği sorular şöyle:

Adayınız El Kaide sorumlusu mu?

– Osman Gülaçar’ın tüm Dünyada terör örgütü olarak kabul edilen El Kaide’nin Van bölge sorumlusu olduğu bilgisi doğru mudur?

– Osman Gülaçar’ın 15 Ekim 2009 tarihinde Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle mücadele ekiplerince yapılan operasyon sonucu Fevzi Yılmaz ve Özkan Kervan ile birlikte gözaltına alınarak 2 ay tutuklu kalmasının gerekçesi nedir?

– Osman Gülaçar’ın geçmişte aldığı adli cezalar ve yargılandığı dava konuları nelerdir, hangi hapis cezalarını almıştır?

Yahudilerle ilgili sözleri AKP görüşü mü?

– Birçok toplantıda yaptığı konuşmalara dair video görüntülere internette bulunan Osman Gülaçar’ın bu konuşmalarında sıklıkla dile getirdiği “Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin, onların arkasından gitmeyin, Yahudiler sizin düşmanınızdır” ifadelerine katılıyor musunuz? Bu görüş Genel Başkanı olduğunuz AKP’nin resmi görüşü müdür?”

Print Friendly, PDF & Email