CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Başbakan’a, “Otizm Eylem Planı’na konulmuş olan 1 yıllık hedeflerden hangileri gerçekleştirilmiştir?” diye sordu.

Oran, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

  •  3 Nisan 2013 tarihinde açıkladığınız Otizm Eylem Planı’nın (OEP) bizzat takipçisi olacağınızı ifade etmiştiniz. O tarihten bugüne bu konuda yaptığınız takibe göre Otizm Eylem Planı’nda hangi gerçekleşmeler sağlanmıştır? OEP bugün itibariyle hangi noktadadır?
  • Aradan geçen 8 ay içinde Otizm Eylem Planı’na konulmuş olan 1 yıllık hedeflerden hangileri gerçekleştirilmiştir?
  • Otizm Eylem Planı’nın gerçek sahibi ve takipçisi olan sivil toplum kuruluşlarının sizden talep ettiği randevuya yanıt verilmemesinin gerekçesi nedir?
  • Otizmli bir çocuk olan Ozan Barış Sanlısoy’un anne-babasının AİHM’de açtığı “eğitimde ayrımcılık’ davasının hâlâ sürmesi ve yaşanan durum tüm yasal mevzuata aykırı olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu okulla ilgili hiçbir işlem yapmamasının gerekçesi nedir? Bu konuda ne yapacaksınız?
  • Yine geçen hafta otizmli genç Cem Görkem Gündoğdu dına “eğitimde ayrımcılık’ konusunda yapılan suç duyurusuna konu olan olayın ilgili tüm Milli Eğitim Bakanlığı  bürokratlarınca bilindiği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in dahi devreye girmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuata aykırı olan bu durumu çözemediği iddiası doğru mudur? Bu sorunu nasıl çözeceksiniz?
  • Milli Eğitim Bakanlığı Otizm Eylem Planı ile ilgili olarak bugüne kadar hangi adımları atmış, hangi somut sonucu almıştır? Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nin gereği niçin yapılmamaktadır?”
Print Friendly, PDF & Email