Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı seçilen Umut Oran, kendisini bu göreve öneren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek teşekkür etti. 

Oran’dan Kılıçdaroğlu’na zeytin ağacı hediyesi
ANKARA

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı seçilen CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, kendisini bu göreve öneren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek teşekkür etti. Oran, Sosyalist Enternasyonal anısına Kılıçdaroğlu’na minyatür zeytin ağacı da hediye etti.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezindeki makamında Umut Oran’ı kabul etti. Oran ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu’na üzerinde CHP ve Sosyalist Enternasyonal logoları bulunan bir minyatür zeytin ağacı da armağan etti.  Basına kapalı yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu ve Oran sohbeti şöyle gelişti:

Kemal KILIÇDAROĞLU- Nasılsın iyi misin, hoş geldin…

Umut ORAN- Teşekkür ederim, sizde iyi misiniz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Gayet iyiyim, sağolun teşekkürler. Zeytin ağacının tabi kendine göre özelliği de var.

Umut ORAN- Barış, bolluk, bereket, sağlamlık, dostluk anlamına da geliyor.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Umut beyin Sosyalist Enternasyonale Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilmesi beni tabi çok mutlu etti. Büyük emeği var önce onu da ifade edeyim. Daha önce Genel Başkan Yardımcısı olarak da Sosyalist Enternasyonale benim adıma katılıyordu. Orada büyük başarıları var. Onu bu süreçte biraz daha perçinledi. Umuyorum önümüzdeki süreç içinde hem Cumhuriyet Halk Partisinin, hem Türkiye’nin gerçeklerini, politikalarını Sosyalist Enternasyonal’de yetkin biri olarak dile getirecektir. Ben de bundan son derece mutluyum ve kendisini yürekten kutluyorum.

Umut ORAN- Teşekkür ederim sağolun. Ben de öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Siz bu göreve uzun yıllardan sonra en yüksek oyu alarak seçildiniz. İki sene evvel Güney Afrika’da beraberdik, o mutluluğu yaşadık ve siz de bütün toplantılara katıldınız, önemli katkılar sundunuz. Bir kere teşekkür ediyorum bu açıdan. Ayrıca böyle bir göreve devam etmeme kararı aldıktan sonra bu göreve beni önermeniz, layık görmeniz ve bana güvenmenizden dolayı da müteşekkirim. Böyle bir görevden dolayı onur duydum gerçekten, önemli bir sorumluluk. Hem ülkemizin içinden geçtiği durumda sosyal demokrat değerler, özgürlük, demokrasi bağlamında orada en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Ama benim için ayrı bir önemi de böyle bir emaneti sizden almam. O benim için daha da büyük bir sorumluluk bana yüklemiş olacak. Sizi mahcup etmeyeceğim.
Umut Oran, görüşmede geçen hafta Cenevre’de Birleşmiş Miletler Merkez Ofisinde yapılan son konsey toplantısında alınan kararlar ve yaptığı çalışmalar hakkında da kısa bir bilgilendirmede bulundu.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU

Print Friendly, PDF & Email