Bugün Öğretmenler Günü. Ama öğretmenlerimiz bugün de büyük burukluk içinde. Bir tarafta Kasım ayında atanmayı bekleyen 44 bin öğretmen adayımız, öbür tarafta ise geçim derdinde olan on binlerce öğretmenimiz.  Bir yanda doğru dürüst beslenemeyen  ve  mevsime göre giyinemeyen öğrencilerin gittiği  tezek yakılan okullar,  öbür yanda  ise bir sınıfta 40-50 öğrencinin okuduğu büyükşehirdeki okul manzaraları.
“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” şiarıyla büyüdüğümüz güzel ülkemizde bugün artık cumhuriyeti dahi kutlayamayacak noktaya getirilen öğretmenlerimize geçmişte olduğu gibi bugün de büyük sorumluluklar düşmektedir. Yurdumuzun her köşesinde büyük bir yurt sevgisiyle ve özveriyle görev yapan, gelecek nesilleri çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla hazırlamak için tüm güçlüklere göğüs gererek çaba gösteren değerli öğretmenlerimize minnettarız.
Başta, Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve Van depreminde yaşamını yitiren 72 öğretmenimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor;  geleceğimize yön veren değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle,
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email