TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 30.6.2014

 

    Umut Oran
İstanbul Milletvekili
 

Türk Eximbank Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınması, personel tasarrufu ve bazı harcamalarla ilgili olarak tarafınıza yönelttiğim 7/33717 sayılı soru önergeme verdiğiniz yanıt, bazı yeni soruları gündeme getirmiştir. Bu kapsamda;
 

  1. “Bankanız işlem hacmindeki artış dikkate alınarak” 2012 yıl içerisinde 111 yeni çalışan işe başlatılırken, ailevi nedenlerle İstanbul’a taşınamayacağını beyan eden 37 kişinin işten çıkartılması çelişki değil midir?
  2.  Eximbank Genel Müdürlüğü için aylık 112 bin 500 dolar kira karşılığı İstanbul, Ümraniye, Saray Mahallesi Üntel Caddesi, No:19’da kiralanan binada bugüne kadar yapılan mekanik tadilatlar için toplam ne kadarlık harcama yapılmıştır? Yeni binanın mekanik tadilatı için yapılan her türlü iş ve işlemin listesi nedir, her kalem için ne kadarlık ödeme yapılmıştır?
  3. Yeni binanın mekanik tadilatı için yapılan harcamaların tamamı yerine neden sadece yarısı kira ödemelerinden düşmektedir? Yapılan mekanik tadilat harcamaları ne kadarlık sürede kiradan düşülecektir? Yapılan mekanik tadilat harcamalarının ne kadarı bugüne kadar kiradan düşüldü, kiradan düşülen toplam miktar bugün itibariyle kaç TL oldu?
  4. Nisan 2012’de yeni bina için 5 yıllığına yapılan kira sözleşmesi, dönem sonunda tarafların aksi talebi olmadığı takdirde otomatik olarak 5’er yıllığına kendiliğinden mi yenilenecek? 5 yıl sonunda aylık kira miktarı ne olacaktır, sözleşmede konulmuş bir sabit artış miktarı veya artış oranı var mıdır, varsa bu oran veya miktar nedir? Dönem sonunda yeniden 5 yıllık bir kira sözleşmesi yapılmadığı takdirde ödenmesi gereken bir ceza miktarı var mıdır, varsa bu ceza miktarı nedir?
  5.      Kira sözleşmesinin yapıldığı Nisan 2012 ile Genel Müdürlüğün taşındığı 3 Aralık 2012 tarihleri arasında 8 ay boyunca aylık 112 bin 500 dolar kira ödenmesinin gerekçesi nedir?
  6. Eximbank personel ve yöneticilerinden hangilerine ne kadarlık kira yardımı yapılmaktadır? Hizmetli, memur, teknisyen, büro görevlisi, idari sekreter, şef, amir, müdür yardımcısı, müdür,  kıdemli uzman, müşavir avukat, koordinatör, yönetim kurulu üyesi, genel müdür ve yönetim kurulu başkanına yapılan aylık kira yardımlarının her birisinin ayrı ayrı miktarları nedir?
  7. Evi olsa bile genel müdüre aylık 6 bin TL kira yardımında bulunulmasının gerekçesi nedir?
  8. Eximbank’ın Ortaköy’deki binasının akıbeti ne olacaktır?
Print Friendly, PDF & Email