Facebook üzerinden 16 bin 360 kişi Umut Oran ile sohbet etti
ANKARA
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, kendisin 55 bine yakın yurttaşın izlediği facebook sayfası üzerinden 75 dakika boyunca yöneltilen soruları canlı olarak yanıtladı. Kendisine yöneltilen 385 sorudan 75 dakikalık zaman dilimi içerisinde 35’ini yanıtlayan Oran, seçim dönemi olmamasına karşın seçmenin-yurttaşın sorunlarını dinleyerek ezber bozdu.
Türkiye’de genelde siyasetçilerin çok tercih etmediği bir yöntemi seçerek facebook üzerinden canlı olarak seçmenle-yurttaşla buluşan Umut Oran’ı http://www.facebook.com/UMUTORAN adresi üzerinden 55 bin kişi izliyor.  25 Nisan 2012 tarihinde saat 21.00 ile 22.15 saatleri arasında canlı olarak kendisini izleyenlerle sohbet eden Oran’a; TBMM’ye sunduğu hayvan hakları yasa teklifi, şehit yakınları ve gazilerin durumlarıyla ilgili yasa teklifi, parti için gelişmeler, AKP’nin başarısız ekonomi yönetimi, CHP’nin çalışmaları gibi alanlarda sorular yöneltildi.
16 bin 360 kişi sohbeti görüntüledi
Oran’ın 75 dakikalık sohbeti sonrasında alınan teknik veriler şöyle oldu:
– Toplantıda soru-yanıtları görüntüleyen tekil kişi sayısı  (kendi duvarının akışında) 16 bin 360 kişi
-Toplantıya katılan kişi sayısı ( tıklayarak gönderiyi görüntüleyerek detayları gören kişi sayısı) 1.172 kişi.
– Toplantıya katılan kişilerin, öneri ve soru olarak ilettiği mesaj sayısı: 385
– Oran’ın 75 dakika içerisinde gelen sorulara verdiği yanıt sayısı: 34
Yurttaşa her zaman hesap vereceğim
12 Haziran seçimlerinde yurttaşa verdiği sözlerin yer aldığı belgeyi taahhütname haline getirerek TBMM’deki odasının kapısına aşan ve cep telefonu ile e-posta adresinden herkesin kendisine ulaşabileceğini açıklayan Oran, facebook üzerinden yaptığı sohbet için şunları kaydetti:
“Sadece seçim dönemlerinde değil her zaman seçmenimle yurttaşımla beraberim, onun derdini dinleyip elimden gelen çözümü sunmaya çalışıyorum. TBMM’nin bugünkü yapısı içerisinde mümkün olduğunca kronikleşmiş alanlarda çözüm yaratmak için yasa teklifleri hazırlayıp gerektiğinde hükümete yapıcı önerilerde bulunuyorum. Haftanın 7 günü ve günde 18 saat çalışıyorum, tüm vatandaşlarımız bana (umut.oran@tbmm.gov.tr) e-posta adresimden ulaşabilir.”
Milletvekili olarak ilk
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde benzeri biçimde önceden gönderilen kimi soruları canlı olarak yanıtlamıştı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kendisine yöneltilen sorular içerisinde yapılan oylama sonucunda beğenilen bazı soruların sahipleriyle Çankaya Köşkü’nde yüzyüze görüşmeye başladı.

Print Friendly, PDF & Email