CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, BirGün’ün bugün manşetinden paylaştığı Karacaahmet Mezarlığı’nda yaşanan skandalı meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın aile kabristanına yer açmak için Karacaahmet Mezarlığı’nda mezarların kazılmasını ve tarihi mezar taşlarının vinçlerle sökülerek parçalanmasını gazetemiz manşetinden duyurmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi verdi.
Milletvekili Oran, Bakan Erdoğan Bayraktar’a Karacaahmet Mezarlığı’na yapılan Bayraktar aile kabrini sordu. Oran, “Bu mezar taşları yıkıldıktan sonra ortaya çıkan alana çok ince bir ayarla şahsınızın da dahil olduğu Bayraktar ailesinin aile mezarlığı yapılmış mıdır? Bu alan şahsınız veya ailenize mensup herhangi bir birey tarafından satın alınmış mıdır, aile mezarlığı kurulması amacıyla herhangi bir hukuki işlem tesis edilmiş midir? Osmanlı döneminden kalma mezarların üstüne Bayraktar ailesine ait bir aile mezarlığı kurulmuş mudur?” sorusunu yöneltti.

mezarlik-skandali-meclis-gundeminde-1

Print Friendly, PDF & Email