Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ”İş ve aş daha çok üretebilirsek, işveren ve emekçi dayanışması ile üretimi genişletebilirsek, Türkiye daha çok kalkınır; refah, eşit ve daha adil dağılır” dedi.
Oran, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik’i ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Oran, TİSK Genel Kurulundan sonra ”hayırlı olsun” temennilerini ilettiğini, bu süreçte Türkiye’nin ekonomisinin nasıl daha iyi hale getirilebileceğini, işveren ile işçinin ekonomiyi büyütmek için gerekli altyapıyı nasıl sağlayabilecekleri konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.
İstihdam üzerindeki yükler, enerji politikaları, rekabet şartları gibi sanayicilerin sorunlarını konuştuklarını belirten Oran, ”Aynı zamanda dış politikayla ilgili AB çerçevesinde bizim düşüncelerimizi paylaştık. ‘Biz, nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz’ onu anlattık. İşsizliği çözme adına, sanayi bizim için çok önemli. TİSK, bizim için son derece önemli bir kurum. Türkiye’deki sanayiyi 50 yıldır ayakta tutan, omurgası olmuş çok önemli bir kurum” diye konuştu.
Seçim bildirgesinde kullanmak üzere Kudatgobilik’in tavsiyelerini dinlediğini anlatan Genel Başkan Yardımcısı Oran, ”İş ve aşı daha çok üretebilirsek, işveren ve emekçi dayanışması ile üretimi genişletebilirsek, Türkiye daha çok kalkınır; refah eşit ve daha adil dağılır. İş ve aş artırarak, aynı zamanda bunun dağıtımını adil ve daha geniş bir yelpaze içinde dağıtabilirsek, bu sosyal barışı da sağlar. Temel politikamız bu” dedi.
TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ SANAYİ MAMULÜNÜN İHRACATINA DAYALI
Tuğrul Kudatgobilik de ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kudatgobilik, Oran ile çok sayıda makro ekonomik meseleyle çözüm bekleyen sorunlar konusunda görüştüklerini belirtti.
Kudatgobilik, şunları kaydetti:
”Ortaya çıkan hakikat şu; Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi her anlamda, sanayi mamulleri ve sanayi mamulünün ihracatına dayalı olarak gelişiyor. Türkiye bugün artık bir sanayi ülkesi olmuş veya sanayi ülkesi olma adına bütün hazırlıklarını tamamlamış bir ülkedir. Bu bakımdan sanayinin burada ön plana çıkması, siyasi görüşün, siyasi karar mekanizmasının bu hakikati görmüş olmasına bağlıdır. Ben Sayın Oran’ın şahsında, CHP’nin bu realiteyi gördüğünü ve buna göre planlarını yapmakta olduğunu tespit etmiş bulunuyorum, bundan dolayı memnunum. Bu, istihdamın çözümünü getirecektir.
Sanayi yatırımının gelişmesi ve ilerlemesi istihdamı getirecek; istihdam da vergi, sigorta gibi kayıtlı ekonominin gelişmesine neden olacak. Nihayet ihracata dayalı bir hususu da teşvik ettiği için bu sistem Türkiye’ye döviz girmesini ve Türkiye’nin gücünü ön plana koyacaktır.”
Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yeniden gelişme, büyüme ve model olma imkanı bulunduğunun altını çizen Kudatgobilik, ”Özellikle Arap ülkelerinde yaşanan bu son hareketlerden sonra Türkiye, burada mühim bir rol oynayacak güce sahip ülke olarak yeniden ortaya çıktı. Bu, AB-Türkiye ilişkilerinde de ortaya çıkacak, ABD-Türkiye, Uzakdoğu-Türkiye ilişkilerinde de ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

Print Friendly, PDF & Email