Umut Oran
Basın Açıklaması
22.6.2018

Kitleleri harekete geçirmek, aynı duyguyu aynı anda milyonlarca insanın yüreğine yazmak zordur. Ancak öyle zamanlar gelir ki “bir küçük adım” vesile olur, bir haykırış “yol gösterir” ve onlarca yıl devam eden karamsarlık “bir anda” dağılıverir. İşte bugünlerde yaşanan “dip dalgasının”, kitlelerin kalplerinde yeşeren “iktidar umudunun” sebebi de budur. Artık tüm eşikler aşıldı. Karamsarlık duvarları yerle bir oldu. Düne kadar mağlubiyetlerin sessizliğe gömdüğü tüm toplum kesimleri “iktidar” talebiyle yollarda. Yepyeni bir dönemin ayak sesleri bunlar. Daha adil, daha özgür, her anlamda daha eşit bir ülke yaratmak isteyen milyonlarca insanın “büyük zafer yürüyüşü” tüm yaşananlar. Havada süzülen bir ok gibi, tüm Cumhuriyet sevdalıları hedefe kilitlenmiş durumda. Ve atacağımız son birkaç adımla beraber yepyeni bir sayfa açılmak üzere.

Son Adımları Atmaya Hazır Olun!
Bugüne kadar yapılan bütün çalışmalar “insanüstü” bir gayretin göstergesiydi, ama biraz daha gayret göstermek gerekli. Zira zafere ulaşmak için önümüzde sadece birkaç metre ve birkaç adım kaldı. Bu adımların en büyüğü ve en görkemli olması gerekeni Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce’nin yarın (23 Haziran) Maltepe’de gerçekleştireceği büyük miting. Çok kısa zamanda yaklaşık 100’ü aşkın miting yapan geleceğin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’yi, o meydanda birkaç milyon kişiyle karşılamak yetmez. Öyle bir kalabalık olmalı ki Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Muğla’ya kadar Türkiye’nin her yanındaki haksızlığa uğramışlar, ataması yapılmayanlar, mülakatlarda elenenler, emeği gasp edilenler, alın teri yok sayılanlar, geleceği çalınanlar, yandaşlarına yer açmak için bir kenara atılanlar “Tamam” diyebilsinler ve büyük bir özgüvenle “zafer yürüyüşünü” tamamlayabilsinler. Yarın Maltepe’de öyle bir kalabalık olmalı ki akıllarında küçük soru işareti olan herkesin zihni berraklaşsın, tüm soru işaretleri ortadan kalksın. Öyle bir kalabalık olmalı ki yandaş medya hangi açıyı kullanırsa kullansın, hangi saatte meydanın fotoğrafını çekerse çeksin sadece ve sadece “iktidara susamış” milyonlarca insanın Türk Bayraklarıyla oluşturduğu bir insan denizi görsünler. Zira Maltepe’de sadece bir miting olmayacak, Maltepe’de Türkiye’nin yarınlarına imzalarını atacak milyonlarca insanın zafere giden son ve kararlı adımları atılacak. Lütfen siz de bu tarihi güne ortak olun. Onlarca yıl boyunca unutulmayacak olan bu tarihi günde iktidara giden yolun son adımlarını atmaya hazır olun!

Maltepe’de Yanacak Meşale Tüm Türkiye’ye İlham Verecek
Yarın Maltepe’de her yaştan milyonlarca Cumhuriyet sevdalısıyla zafer şarkıları söyleyecek olanlara şimdiden müjdeli bir haberim var: Sizin söyleyeceğiniz her şarkı dilden dile tüm ülkeyi dolaşacak. Yaktığınız özgürlük ve adalet meşalesi tüm Türkiye’ye ilham verecek. Sizlerin kararlılığı sayesinde, emin olun, asla şüpheye düşmeyin, 81 ilin tüm sandıklarında herkes daha uyanık, herkes daha kararlı ve herkes çok daha dirençli olacak.

Bu anlamda seçimin başlangıç günü yarındır. Zafer yürüyüşümüzün “ilk adımı” da Maltepe miting alanıdır.

Sen-Ben Yok! Sadece Türkiye Var!
Biliyorum ki geçmişte birbiriyle ters düşmüşler var aramızda. Biliyorum ki kalp kırıklığı yaşayanlar ya da birbirine sempati duymayanlar da var aramızda. Fakat şunu da biliyorum: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 16 yıllık “zulüm dönemini” iliklerine kadar hissedenler için artık “Sen-ben yok! Sadece Türkiye var!” Çünkü 24 Haziran’dan sonra başlayacak yeni dönemde “herkese yer var”, “herkese adalet, herkese özgürlük ve barış var.” Ben o günlere inanıyorum. Bu inanç sebebiyle tüm yurttaşlarıma, tüm Cumhuriyetçi dostlarıma sesleniyorum: Ayrılıkları, tüm kısır çekişmeleri, anlamsız çatışmaları bırakın ve tüm gücünüzle el ele vererek Maltepe’deki “zafer mitingine” gelin. Umudu hep beraber, iyiliği hep beraber, kardeşliği hep beraber, huzurlu bir ülkeyi hep beraber kuralım. Maltepe’den tüm Türkiye’ye ve dünyanın dört bir yanında gözünü kulağını bizlere çevirmiş tüm gurbetçilerimize “zaferin coşkusunu” gösterelim. Herkese “yapabiliriz” duygusunu aşılayalım.

Ben Maltepe’de Olacağım! Siz de Orada Olun!
İnanıyorum! Tüm kalbimle inanıyorum! Muharrem İnce; bu toprakların evladıdır. Bugün, hepimiz adına elinde tuttuğu ay-yıldızlı bayrak da hepimizin ortak hayallerini barındırmaktadır. Bugünün Türkiye’sinde en önde yürüyen Muharrem İnce ise bizlere düşen de “onun arkasında durup” destek olmaktır. Bir dava neferi olarak ben yarın Maltepe’de olacağım. Sizleri de bir kez daha orada olmaya, yeni Cumhurbaşkanımızı selamlamaya ve geleceğin huzurlu Türkiye’sinin zafer yürüyüşüne şahitlik etmeye çağırıyorum.
Mutlaka başaracağız!
İnanıyorum…

Print Friendly, PDF & Email