Umut Oran’ı Hedef Alan Kumpas Çöktü: “Yazışmalar Sahte, Haberler Yalan!”

2015 Genel Seçimlerinden önce, CHP’li Umut Oran’ı hedef alan ve yandaş gazeteler tarafından günlerce manşetlere taşınan “Sümeyye Erdoğan’a Suikast” iddialarının yalan olduğu, haber adı altında gündeme getirilen konuların gerçek olmadığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü gibi kurumlarla birlikte yürüttüğü soruşturma sonunda ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Umut Oran: “Günlerce iftiralarına devam ettiler, aylarca yalanlarını sosyal medyada yaydılar, yıllarca attıkları iftiralara ‘gazetecilik’ dediler ve herşey 7 yıl sonra ortaya çıktı! Kumpas çöktü!” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Umut Oran’ı “suikast” kelimesiyle aynı cümlede kullanan tüm yalan haberlerin ve sözde haber içeriklerinin gerçek dışı olduğunu, “var denilen” Twitter yazışmalarının uydurulduğunu, MİT’in, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve tüm ilgili devlet kurumlarının raporlarına göre “iddia edilen olaya” dair hiçbir somut delilin ve olası şüphelinin olmadığını tespit ederek “kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.

Gazetecilik Ölürken Yandaş Gazeteciler Olanları Keyifle İzliyordu!

Hiç bir somut delil olmamasına rağmen kendilerine gazeteci diyen yandaşların iftiralarına devam ettiğini söyleyen Umut Oran: “Bazı Gazetelerin Yazı İşleri’nde hazırlandığı anlaşılan ve daktilo ile yazıldığı çok belli olmasına rağmen twitter yazışması diye sunulan dökümlerin aslında sahte olduğu ilk bakışta anlaşılabiliyordu. İddia edilen yazışmalar, twitter formatına uymuyordu. Örneğin; takvim gününü gösteren “date” sözü yerine, sözlükte “tarih” anlamında “history” yazılmıştı. 2015’de direk mesaj (DM) için iki kişinin birbirini takip etmesi gerekiyordu oysa ben bu şahısların hiçbirini takip etmememe rağmen gazeteler bunu göz ardı ediyordu. Yine 2015 yılında twitter mesajları 140 karakterken iddia edilen daktilo yazışmaları 151 karaktere ulaşabiliyordu. Tüm bu somut veriler ortadayken ve Türkiye’nin en önde gelen Adli Bilişim Uzmanlarından olan Bilişim ve Adli Bilişim Uzmanı -Yeminli Adli Bilirkişi T.Koray Peksayar’dan, Boğaziçi Üniversitesi ve Prof. Dr. Cem Say’dan ve yurtdışındaki Cyber Diligence (ABD) gibi kuruluşlardan bu dökümlerin sahte olduğuna ilişkin raporlar almış olmamıza rağmen hem linç kampanyası devam etti hem de yandaş medyada gazetecilik yaptığını iddia edenler derin bir sessizliğe gömüldü. Bana göre o günlerde gazetecilik ölüyordu ve yandaş gazeteciler büyük bir keyifle mesleklerinin ölmesini izliyordu.” dedi. 

Yargı Kararını Verdi: Kumpas Çöktü!

Suikast iddialarının başladığı günden itibaren büyük bir üzüntü yaşadığını belirten Oran: “Her iftira, iftiraya uğrayanı mutlaka üzer ve canını sıkar ama bana kurulan kumpas ve atılan iftira son derece insafsız, vicdansız ve alçakça planlanmıştı. Bu iftira benim siyasi kariyerimi engelleme amacının yanı sıra, aynı zamanda genç bir kadını da hedef alıyordu. Üstelik ben o esnada Milletvekiliydim yani TBMM’deydim ve masumiyetimi anlatacak imkanlara sahiptim. Ancak buna rağmen ortaya atılan iftiralar ve alçaklık karşısında gerçekten kanım dondu, yüreğim burkuldu, adeta nefesim kesildi. Ama 7 yıl sonra da olsa yargı kararını verdi: Kumpas çöktü!” şeklinde duygularını açıkladı. 

Suikast iddialarının aynı zamanda CHP’yi de hedef aldığını anlatan Umut Oran, belki de Türkiye’de ilk olarak denenen bir şeyi yaparak Twitter’dan tüm DM yazışmalarını istediğini ve 73 sayfalık konuşma dökümünü kamuoyuyla paylaştığını açıkladı. Buna rağmen C.Savcılığının yalan haberleri referans alarak soruşturma başlattığını belirten Oran: “Elbette, gazetelerde böyle haberler yayınlanınca, savcılığın soruşturma başlatması normal sayılabilir ama bu soruşturma tam 5 yıl açık tutuldu ve Avukatıma 7 sonra imza karşılığı elden teslim edildi. Gizlilik kararı verilerek, çok önemli soruşturma işlemleri yapılıyormuş izlenimi yaratıldı. Bu nedenle, açmış olduğum davaları kazansam da yargı hep bu soruşturmayı bekletici mesele saydı ve süreçler tıkandı. Karanlık bir el, siyasi yürüyüşümü durdurmak için bu kumpası sürekli gündemde tuttu!” şeklinde konuştu.

Büyük Türk Milletine Teşekkür Ederim…

Yedi yıl süren mücadelemin ardından hakkımda üretilen iftiraların yargı eliyle açığa çıkarıldığı bu dönemde, büyük Türk milletine de teşekkür etmek istiyorum diyen Oran: “Kumpasın ilk gününden itibaren yanımda olan, uğradığım linci gören, her vasıtayla bana ulaşıp destek veren ve beni mücadele etmem konusunda teşvik eden tüm dostlarıma, kararlı Cumhuriyet çocuklarına teşekkür ediyor ve en geniş anlamda bana sahip çıkan büyük Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. Ve onlara söz veriyorum: ‘Türkiye’yi muasır medeniyetlerin ötesine geçirme mücadelem devam edecek. Atatürk’ün iki büyük eserini ilelebet payidar kılma mücadelem asla sona ermeyecek.’” şeklinde konuştu.

KOVUSTURMAYA-YER-OLMADIGNA-DAIR-KARAR-SUMEYYE-ERDOGAN-DAVA-20.01.2021-1

Print Friendly, PDF & Email