19 Mayıs 1919 günü Samsun’un ufuklarında görünen güneş, aynı akşam batmak için değil sonsuza kadar parlamak için doğmuştur. Türk Milletinin asla boyun eğmeyeceğinin, emperyalizmle ve gericilikle asla uzlaşmayacağının ve şartlar ne olursa olsun geri adım atmayacağının işareti olan 1919 ruhu hala canlıdır ve asla yok olmayacaktır.

Türk gençliği; o günlerin Samsun’unda, Amasya’sında, Erzurum’unda ve Sivas’ında Mustafa Kemal’in davasına katılanlar kadar cesur ve en az onlar kadar da mücadeleci olmak zorundadır. Zira emperyalizm gericilik ve bölücülük her fırsatta #Cumhuriyet değerlerini yok etmek ve atılan şanlı adımları tersine çevirmek için pusuda beklemektedir. Ve ne yazık ki Cumhuriyet karşıtı blok bugüne kadar önemli mevziler de kazanmıştır.

Şartların tüm olumsuzluğuna rağmen 2019’un şafağında 1919 ruhunu yeniden hâkim kılacak olan şey: Türk Gençliğinin azim ve kararı olacaktır. Gençliğe Hitabeyi ve Bursa Nutkunu müebbet görev emri olarak kabul eden Türk genci, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yükseltmeyi de, Cumhuriyetini korumayı ve geliştirmeyi de bilecektir ve hep ileriye, çağdaşlığa doğru kutup yıldızı ATA’sının ışığında ilerleyecektir.

Saygı, sevgi ve dostlukla,
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email