16 Nisan referandumu için Anadolu’yu karış karış gezen CHP’li Umut Oran, “katılım yüzde 90’lara ulaştığında hayır oyları yüzde 55 ve üzeri olacak. Hatta Rize’de bile yüzde 40’lık bir hayır’lı kesimi göreceğiz” açıklamasını yaptı.

23 İL VE KKTC’DE ÇALIŞTI

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran bugün, Halktv’de gazeteci Can Ataklı’nın sunduğu Yazıişleri programına konuk oldu. Bugüne kadar KKTC’nin dışında Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Düzce, Erzurum, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Niğde, Rize, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ’a giderek “bu sadece bir referandum değil #memleketmeselesi ” diyerek çalışma yürüten Umut Oran, HalkTV Yayınında şöyle konuştu:

HAYIR OYLARI YÜZDE 55 VE ÜSTÜ OLACAK

Katılım oranın yüzde 90’lara yaklaşacağına inanıyorum. Ve katılım oranın daha da arttığı sürece sonuçların en az yüzde 55 ve üstü hayır çıkacağını görüyorum. Her gün ortalama 7-8 saat alanda sahada çalışıyorum. Kırsala gidiyorum özellikle Pazar yerlerinde konuşuyorum insanlarımızla 10 kişiden 6’sı net biçiminde hayır’cı. Çok sayıda bir gizli hayır’cı da var çünkü artık insanlar görüşünü belirtmeye bile korkuyorlar.

RİZE’DE BİLE YÜZDE 40 HAYIR ÇIKACAKTIR

Her gittiğimiz yerde vatandaşın birinci sorunu işsizlik, geçim sıkıntısı yani ekonomi. Rize’nin durumu inanılmaz kötü mesela. Muhtarları dinleyince inanamadım Türkiye’nin en büyük su sorunu yaşayan ili Rize, suyu inanılmaz kirli. İki başbakan çıkarmış şimdiki cumhurbaşkanının memleketi, 15 yıldır iktidarı elinde tutan partinin Rize’ye reva gördüğü durum bu! Tek ürün var çay, tek alıcı var ÇAYKUR onu da Varlık Fonuna devrettiler yani özelleştirmesi, işçi çıkartılması yakındır. ÇAŞKUR’da Yılda sadece 4 ay iş var onu da sigortasız çalıştırıyorlar. Benden sonra Cumhurbaşkanı gitti memleketine konuştu inanamadım farklı illerden de bahsediyor diye. Ama ertesi gün ÇAYKUR önündeki geçici işçi alımı için geceden giderek bekleyen sabahlayan o işsizlerin dramı bütün vaziyeti özetledi. Rize’de bile göreceksiniz yüzde 40’lara yakın hayır oyu çıkacaktır.

ESNAFA ZORLA AFİŞ ASTIRIYORLAR

Gittiğim yerlerde görüyorum bana derdini anlatıyor vatandaş ‘ben siftah yapamıyorum ama zorla gelip dükkanımın camına evet afişini asıyorlar” diye yakınıyor. Bizim CHP’li gençlerimize de müthiş baskı var. 11 CHP gençlik kolu başkanımız yöneticimiz tutuklu, son aylarda 73 arkadaşımız gözaltına alındı. Yani evet’i anlatamayanlarda korku dağları sarmış açıkçası.

Print Friendly, PDF & Email