Tüm CHP’li Belediyeler Bu Eseri, Adeta Bir Ders Gibi Özellikle Gençlerle Buluşturmalı

Yaklaşık iki yıllık bir hazırlık sürecinin ardından dün gece, Mustafa Kemal’in Ankara’ya gelişinin 97’nci yıldönümünde sergilenen Orada Duruverseydi Zaman’a hayran kaldım. 5 kişilik bir orkestra eşliğinde sanatçı Pınar Ayhan mükemmel bir oyun sergiliyor.

Eser Cumhuriyetin bilinmeyen yönlerini, aydınlık, ilerici, yenilikçi çağdaş yüzünü dünyanın ilgi ile izlediği, takip ettiği projelerini ve nasıl rol model bir ülke oluşunu müzikle, görsel sunum ile anılarla ve tarihi yazmış insanlarla, objelerle anlatıyor.

Her Cumhuriyet insanının gıpta ederek, onur duyarak, gözleri buğulanarak izleyeceği bir şaheser ve olağanüstü bir performans. Tüm CHP’li belediyeler bu eseri bir ders gibi özellikle genç nesillerle buluşturmalılar. Emeği geçen sanatçılarımızı, metin yazarını, kostüm danışmanlarını, tüm ekibi ve Çankaya Belediyesini yarattıkları bu eser için yürekten kutluyorum.

Zaman, Orada Duracak…

Orada Duruverseydi Zaman, yaklaşık iki yıllık bir hazırlık sürecinin ardından dün gece ilk kez sahnelendi. Projenin tasarımı sanatçı Pınar Ayhan’a ait. Pınar Ayhan bu gösteride, “Olmaz canım” dedirten birçok hikâyeyi anlattı izleyicilere, üstelik anlattığı hikayelerin hepsi gerçek hayattan… Yalansız, eksiksiz, olduğu gibi fakat her nedense pek az bildiğimiz hikayeler.  Sadece hikayeler mi?  O hikayelerin içinden süzülüp gelen şarkılar, türküler de seslendirildi bu gösteride. Schubert ile Aşık Veysel yan yana gelirken, notaları, ezgileri birbirine karıştı, tıpkı bu topraklarda olduğu gibi.

Çanakkale Savaşı, Karadeniz Vapuru, Özsoy Operası ve Köy Enstitüleri’ne ilişkin öykülerin yer aldığı, bizi yaklaşık 100 yıllık bir zaman diliminde yolculuğa çıkartacak olan bu gösteri Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü dolayısıyla 27 Aralık’ta Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Eseri Kimler Yarattı?

Orada Duruverseydi Zaman’ın Proje Koordinatörlüğü’nü Gülçin Onbaşıoğlu, Dönem Araştırma ve Metin Yazarlığı’nı Banu Mertyürek Güler, Görsel Tasarımını Aslı Sinman Kutluay, Kostüm Danışmanlığını ise Esra Başıbüyük gerçekleştiriyor.  Orkestra ise Aslı Gültekin (Çello), Bilgin Canaz  (Ney), Erdinç Aktuğ (Perküsyon), Evren Kalaycıoğlu (Piyano), Murat Işık (Bağlama/Ud/Buzuki) gibi deneyimli müzisyenlerden oluşuyor.
2016-12-28-photo-00002480
2016-12-28-photo-00002472
2016-12-28-photo-00002473
2016-12-28-photo-00002479
2016-12-28-photo-00002475

Print Friendly, PDF & Email