Atam,

78 yıl önce aramızdan ayrılmış olsan da fikirlerin hala bizlerle ve ne mutlu ki capcanlıdır. Memleketin dört bir yanında seni anlayan, senin yolunda yürüyen ve her daim emanetini ileri taşıma kararlılığı gösteren her yaştan kadınlar ve erkekler yine bir 10 Kasım günü ay-yıldızlı bayrağın dalgalandığı her gönülde seni minnetle anmaktadır.

Her yıl aynı gün, aynı saatte yaşamı 1 dakikalığına da olsa durduran milyonların icra ettiği, dünyanın bu en büyük, talimatsız, sahici ve gönülden anma eyleminin başka hiç bir ülkede ve millette görülmesi pek mümkün değildir.

Bilinmelidir ki, bizim senin huzuruna çıkışımız da bir ağıt yakma ihtiyacı değildir, tam aksine mücadele kararlılığımızın en net ifadesidir. Zaten karşıtlarını korkutan da budur. Aradan geçen onca yıla rağmen senin izinden yürüyenlerin azim ve kararlılığıdır.

Bizler, her zaman olduğu gibi bu 10 Kasım’da da yurdun dört bir yanında huzurunda olacağız. Ve hayatı durdurduğumuz o “1 dakikada”, hiç şüphe yok ki kendi özeleştirimizi de yapacağız ve geleceğe umutla bakmak için bir yol bulacağız.

Bize emanet ettiğin Cumhuriyeti, yine kurduğun ve bize emanet ettiğin CHP ile birlikte ilelebet sonsuza kadar korumak, kollamak ve ileriye taşımak için her türlü öz eleştiriyi yapmak; eserlerini en iyiye, en doğruya ve en başarılıya taşımak bizim en öncelikli ve en önemli görevimizdir.

Minnet,hasret ve saygıyla,
Emanetin emin ellerde,
Rahat uyu …

Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email