5umutoransbeko
Sabah gazetesine tekzip gönderen Umut Oran, Mahmut Övür’ün tam da AKP yönetiminin şikâyet ettiği biçimde FETÖ ile mücadelede suçluyla suçsuzun karıştırılmasına hizmet ettiğini belirterek, “Açıkçası gazeteci kimliğini çok uzun zaman önce terk etmiş olan Mahmut Övür dünkü yazısıyla kripto FETÖ mensubu olduğunu resmen ilan etmiştir” dedi.

Kendisi Basın Meslek İlkelerini umursamasa da onurlu gazetecilerin Mahmut Övür’ün gerçek yüzünü bir kez daha görmesini sağlamak için Basın Konseyi’ne de başvuracağını açıklayan Umut Oran, “Kimbilir belki de bu sayede kendisinde utanma, ar, haya duygu kırıntılarının kalıp kalmadığı da ortaya çıkar da pişmanlık yasasından yararlanmasına aracı oluruz” dedi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP’li Umut Oran, Mahmut Övür’ün dün Sabah gazetesinde kaleme aldığı ve tek satırı dahi doğru olmayan yazısı için gazeteye bugün tekzip metni gönderdi. Mahmut Övür’ün tam da AKP yönetiminin şikâyet ettiği biçimde FETÖ ile mücadelede suçluyla suçsuzun karıştırılmasına hizmet ettiğini belirterek, “Açıkçası gazeteci kimliğini çok uzun zaman önce terk etmiş olan Mahmut Övür dünkü yazısıyla kripto FETÖ mensubu olduğunu resmen ilan etmiştir” dedi. Kendisi Basın Meslek İlkelerini umursamasa da onurlu gazetecilerin Mahmut Övür’ün gerçek yüzünü bir kez daha görmesini sağlamak için Basın Konseyi’ne de başvuracağını açıklayan Umut Oran, “Kimbilir belki de bu sayede kendisinde utanma, ar, haya duygu kırıntılarının kalıp kalmadığı da ortaya çıkar da pişmanlık yasasından yararlanmasına aracı oluruz” dedi.

MAHMUT ÖVÜR KRİPTO FETÖ’CÜDÜR !

Umut Oran konuyla ilgili olarak bugün yaptığı kısa açıklamada şunları kaydetti:

“OHAL koşullarının yaşandığı böylesine bir dönemde Mahmut Övür’ün bilinçli olarak yazdığı ve tek satırı dahi doğru olmayan bu yazıyla tam da AKP Yönetiminin bugünlerde fark ettiği bir sorunu büyütmektedir. Bu tip insanlar FETÖ ile mücadelede suçlu ile suçsuzun karışması, kurunun yanında yaşın da yanmasını sağlayarak bu mücadeleyi sulandırarak kamuoyu nezdinde inandırıcılığı sarsmaya hizmet etmektedir. Açıkçası gazeteci kimliğini çok uzun zaman önce terk etmiş olan Mahmut Övür dünkü yazısıyla kripto FETÖ mensubu olduğunu resmen ilan etmiştir. Yaşanan bu durumun AKP yöneticileri ve Sayın Başbakan’ın da dikkatini çektiğini umuyorum. Basın Meslek İlkeleri kendisini ilgilendirmese de sırf meslek mensuplarının, kalemine ihanet etmeyen, onurlu gerçek, gazetecilerin bu şahsiyetin gerçek yüzünü bir kez daha görmesi için Mahmut Övür’ü hukuki girişimlerimin dışında Basın Konseyi’ne de şikâyet edeceğimin bilinmesini istiyorum. Kimbilir belki de bu sayede kendisinde utanma, ar, haya duygu kırıntılarının kalıp kalmadığı da ortaya çıkar da Pişmanlık Yasasından yararlanmasına aracı oluruz.”

İŞTE SABAH’A GÖNDERİLEN TEKZİP METNİ

Öte yandan Umut Oran’ın avukatı Turgut Kazan da bugün Sabah gazetesine Mahmut Övür ile ilgili olarak bir tekzip metni gönderdi. Sabah’a gönderilen “Umut Oran’la ilgili iddia uydurmadır, gerçeğe aykırıdır” başlıklı tekzip metni şöyle:

Hemen belirtelim ki, “Pensilvanya’da 4 CHP’li” başlıklı yazıdaki bu iddia kesinlikle gerçeğe aykırıdır, uydurmadır. Müvekkilim yaşamı boyunca hiç Pensilvanya’ya gitmediği gibi, adları sayılan üç CHP’liyle Türkiye içinde veya dışında 4’lü, 3’lü veya 2’li  fotoğraf verecek biçimde bir seyahat yapmamıştır. Zaten, çarpıcı / sarsıcı / bomba haber anonsuyla duyurulan böyle bir iddiayı, “kare as fotoğrafa” ulaşılmadan ve adı geçen kişiler aranıp görüşleri sorulmadan yayınlamak, meslek etiğiyle bağdaşmaz.

Bir kere, müvekkilim cemaat yapılanmasının yarattığı bütün kumpas  davalarına karşı çıkmış, verdiği soru önergeleri ve yaptığı açıklamalarla hep bu suç örgütünün hedefi olmuştur.  Hakkında fezleke düzenleyen Silivri Başsavcısının, yargıç eşiyle birlikte görevden uzaklaştırılıp tutuklanmış olması bu gerçeğin apaçık örneğidir.

Öyle anlaşılıyor ki, 2004’ten 2015 yılına kadar üyesi olduğu CHP’den, AKP adayı olabilmek için istifa eden, ama aday gösterilmeyen Mahmut ÖVÜR, böyle bir yol izleyerek göze gireceğini ve bizim bildiğimiz en az iki kez yaptığı Pensilvanya ziyaretini unutturup kendisinden hesap sorulmasını önleyebileceğini düşünmektedir. Dolayısıyla, biz Mahmut ÖVÜR’ün Pensilvanya’ya kaç kez kimlerle gidip Fetullah GÜLEN’le neler görüştüğünü ve kimin baskısıyla konuşulanları “aile içi sorun” sayıp sakladığını bir yana bırakıyoruz. Gazeteci sıfatıyla Pensilvanya’ya gidip “aile içi birey olarak” saygı ve bağlılık sunduktan sonra, dönüşte hiçbir şey yazmamak nasıl gazetecilikse onu tartışmıyor, sadece sözünü ettiği kare as fotoğrafı bir an önce bulup yayınlamasını bekliyoruz. Eğer yayınlamazsa gazeteci değil, düzeyi düşük bir tetikçi sayılacağını belirtiyoruz. Ve sonuç olarak, Mahmut ÖVÜR’ün 08.09.2016 günlü yazısının tümüyle hayal ürünü, uydurma ve gerçeğe aykırı olduğunu tekrarlayarak, bu cevap ve düzeltme metnini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Mahmut-Ovur-Kripto-FETOcudur_HBR-1
Print Friendly, PDF & Email