Barış İçin Kolombiya’nın Yanındayız
26 Eylül 2016

Sosyalist Enternasyonal, 4 yıl önce Havana’da başlayan ve başarıyla tamamlanan sürecin ardından Kolombiya Hükümeti ile FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) arasında, 26 Eylül’de, Cartagena şehrinde imzalanan tarihi barış anlaşmasını memnuniyetle karşılamaktadır. Enternasyonalimiz, barışa ve çatışmasızlık döneminde gerçekleşecek olan silahsızlanma ve uyum sağlama süreçlerine destek vermek için Kolombiya’da, bu önemli olaya eşlik edenlerle birliktedir.

2 Ekim’de sandığa gidecek olan Kolombiya halkı, Kongre ve Kolombiya Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildiği gibi, bir referandumla barış anlaşmasını onaylayacak ve 50 yıldan fazla zamandır devam eden, 267.162 hayata, tüm halkın yer değiştirmesine, tarım arazilerinin bölünmesine ve tüm ülkenin acı çekmesine sebep olan bu silahlı çatışmayı resmi olarak bitirecektir. Son sözü halk söyleyecektir ve Sosyalist Enternasyonal, oyların ezici çoğunlukla barıştan yana kullanılacağına dair yüksek bir inanç beslemektedir.

Sosyalist Enternasyonal olarak bu sürece doğrudan katkı sağlayan Kolombiya Cumhurbaşkanını, hükümeti, FARC yöneticilerini ve üyelerini, siyasi partileri ve liderlerini ve elbette Kolombiya halkını tebrik ediyoruz. Uluslararası örgütlere, sivil toplum kuruluşlarına ve uluslararası camianın diğer üyelerine de sürece yönelik katkılarından dolayı takdirlerimizi sunuyoruz.

Print Friendly, PDF & Email