Umut Oran: “Dün paralelle kol kola yürüyenler bugün bize paralel üzerinden ahkâm kesip, çamur atmaya kalkmasın”

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, hakkında yalan haber yaptıkları gerekçesiyle Akit gazetesinden 5 bin TL manevi tazminat kazandı. Akit gazetesinin 12 Kasım 2015 tarihinde yaptığı “Montaj Üssü ABD” başlıklı ‘haberde’ 17-25 Aralık yolsuzluğuyla ilgili ses kayıtlarının ABD’de paralel tarafından üretildiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından TBMM Grup konuşmasında dinletilen bu kayıtların partiye CHP’li Umut Oran tarafından aktarıldığı iddia edilmişti.

Akit’in söz konusu karalama yayını üzerine Umut Oran’ın Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesinde geçen yıl açtığı tazminat davası sonuçlandı. “Gazetenin” avukatının talebi üzerine TBMM’ye de başvuran 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, Umut Oran ile ilgili olarak Meclis’te herhangi bir soruşturma, inceleme yapılmadığı yanıtını da alınca dosyayı karara bağlayarak Akit’in yalan haber yaptığını tescilledi. Mahkeme, 5 bin TL manevi tazminatın yayının yapıldığı 12 Kasım 2015 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte akİT’ten alınarak Umut Oran’a ödenmesine hükmetti.

“Daha dün kendileri paralelle kol kola yürüyorlardı”

Mahkemenin tazminat kararını yorumlayan Umut Oran şu açıklamayı yaptı:

“Dün paralelle kol kola yürüyenler bugün bize paralel üzerinden ahkâm kesip, çamur atmaya kalkmasın. Bu kararla akİT ve hükümetin benzeri zift medyasının yalan haber yaptıkları bir kez daha tescillenmiş oldu. Hiçbir maddi gerçekliğe dayanmayan bu yazılara haber demek, işini meslek ilkelerine bağlı kalarak yapmaya çalışan gazetecilere hakaret olur. Laik, demokrat, çağdaş bir Türkiye özlemi çeken, Atatürk ilke ve devrimlerine inanan tüm halkımıza; ne yazarlarsa yazsınlar asla ve asla bu zift medyasına inanmamaları, bunları okuyarak veya TV’lerini izleyerek zihinlerini kirletmemeleri çağrısında bulunuyorum.”

Print Friendly, PDF & Email