“Yapılması gereken tek şey bütün gücümüzle üflemektir. Ampul patlamak üzeredir” 

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, İktidar yanlısı “zift medyasının” yeniden saldırıya geçmesi üzerine, “CHP’nin ulus devlet, üniter yapı konusunda değişmez tavrı dün olduğu gibi bugün de aynen geçerlidir ve ona yönelecek her türlü iç ve dış tehditlerle mücadele azmi ve kararlığı tamdır. PKK’yla, PYD’yle ve YPG’yle el ele tutuşup, Cumhuriyet Halk Partisi’ne çamur atabilme cüretini göstermektedir. Tüm insanlığın düşmanı haline gelmiş olan IŞİD’i besleyip büyüten ruh ikizleri, ona karşı mücadele verenleri tüm dünyada meşru kıldığını gizlemek ve 29 Ekim 2014 Cumhuriyet Bayramında YPG’yi sınırlarımızdan törenle geçirenin kendileri olduğunu unutturmak için bugün de 78 milyonun zekasıyla dalga geçmektedirler!” açıklamasını yaptı. 

CHP’li Umut Oran, Cenevre’de 1-2 Temmuz’da yapılan Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısıyla ilgili yazılı açıklama yaparak “havuz medyasının” çarpıtma yayınlarına açıklık getirdi. Umut Oran’ın açıklaması şöyle: 

ZİFTİ MEDYASI TAARRUZDA 

İçeride ve dışarıda tüm itibarını yitirmiş olan AKP siyaseti, elindeki son silah olan “zift medyasıyla” birlikte yeniden taarruza geçmiştir. İstanbul Atatürk Havalimanında patlayan bombaların yankısı bile dinmeden gülücükler eşliğinde açılışlarda kutlamalar yapan iktidar bloğu, her zaman olduğu gibi, “baskın basanındır” taktiğine başvurmaktadır. Şehit cenazelerini provoke eden, yalanı ve iftirayı vazgeçilmez gören bu zihniyetin yeni zırvası; terör örgütleriyle CHP kurumsal kimliğini aynı cümle içinde kullanmaktır. 

CHP’NİN DEĞİŞMEZ ULUS DEVLET TAVRI AYNEN GEÇERLİDİR 

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir partiyi, bölücülükle itham edebilmek ancak ve ancak büyük yalancıların işi olabilir. CHP’nin ulus devlet, üniter yapı konusunda değişmez tavrı dün olduğu gibi bugün de aynen geçerlidir ve ona yönelecek her türlü iç ve dış tehditlerle mücadele azmi ve kararlığı tamdır. Dedelerimizin vatan için dövüştüğü sırada emperyalizmin uşaklığına soyunanların torunları, bugün de aynen geçmişte olduğu gibi, Türkiye’yi bölmeye uğraşmaktadırlar. Bu anlamda tarih tekerrür etmektedir. Bir yanda Kuvayi Milliyeciler diğer yandaysa menfaat için vatanı bölmeye uğraşan işbirlikçiler bulunmaktadır. 

PKK, PYD VE YPG İLE EL ELE TUTUŞUP CHP’YE ÇAMUR ATANLAR 

Ancak bilinmelidir ki dün bu topraklara ihanet edenler nasıl işgal kuvvetleriyle koyun koyuna iş tutup, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını “hainlikle suçladılarsa” bugün de emperyalizmin hizmetine girmiş olan bu zihniyet PKK’yla, PYD’yle ve YPG’yle el ele tutuşup, Cumhuriyet Halk Partisi’ne çamur atabilme cüretini göstermektedir. İktidarın bu suçluluk durumu hem suçlu hem güçlü psikolojisinin tezahürüdür. Tüm insanlığın düşmanı haline gelmiş olan IŞİD’i besleyip büyüten ruh ikizleri, ona karşı mücadele verenleri tüm dünyada meşru kıldığını gizlemek ve 29 Ekim 2014 Cumhuriyet Bayramında YPG’yi sınırlarımızdan törenle geçirenin kendileri olduğunu unutturmak için bugün de 78 milyonun zekasıyla dalga geçmektedirler!! CHP’nin Sosyalist Enternasyonal’de PYD’ye karşı tavrı ve duruşu nettir. Ayrıca dün Salih Müslim’i Türkiye’de defalarca ağırlayıp üst düze görüşmeler yapanların bu iktidar olduğunu da hepimiz biliyoruz. 

CUMHURİYETÇİ GÜÇLERE SALDIRIYORLAR 

Dün; Menemen’de Kubilay’ın kafasını kesenler, Çorum’da, Maraş’ta masum insanları katledenler, Sivas’ta canlarımızı ateşe itenler bugün de IŞİD’le, El Nusra’yla, insan kanı içen ÖSO’yla yan yana gelip Cumhuriyetçi güçlere saldırmaktadırlar. 

Ancak sonuçları bağlamında da tarih tekerrür edecektir. AKP zihniyetinin iftiraya dayalı bu oyununu Cumhuriyet Halk Partililer bozacaktır! Tıpkı tüm olumsuzluklara rağmen Kuvayi Milliye ruhunu yaratanlar gibi bugünün Cumhuriyet Halk Partilileri de aynı direniş ruhunu yaratacaklardır. 

ÜFLEYİN, AMPÜL PATLAMAK ÜZERE 

Artık yolun sonuna gelinmiştir. AKP zihniyetinin yükselen sesi, içinin iyice boşaldığına işarettir. Bundan sonraki süreçte iftiralar daha da artacaktır. Yalanlarına yeni yalanlar ekleyecekler, şeytanı bile kıskandıracak kumpaslar uyduracaklardır. Ama sonuç yine değişmeyecektir çünkü iktidar bloğu çökmektedir. Topyekûn zırvalara sarılmalarının sebebi budur. Seslerini yükseltmelerinin sebebi çatırdayan binalarının gürültüsünü bastırmaktır. O yıkılmaz denen menfaat ağı artık pamuk ipliğine bağlı haldedir. Yapılması gereken tek şey bütün gücümüzle üflemektir. Ampul patlamak üzeredir. 

Bu yüzden tüm CHP’liler için vakit: Dayanışma ve AKP’nin oyununu bozma vaktidir. Muhtaç olduğumuz kudret, şanlı geçmişimizde mevcuttur.

Basın Açıklaması:

PKKyla-PYDyle-ve-YPGyle-masaya-oturanlar-bugün-CHPye-çamur-atamazlar-1

Print Friendly, PDF & Email