AKP’NİN ÜLKEYİ YÖNETİLMEZ HALE GETİRDİĞİNİ GİZLEMEK İÇİN SÜREKLİ KAOS ORTAMINDAN MEDET UMDUĞUNU BELİRTEN UMUT ORAN, “AKP’NİN KAOS PLANINA EN BÜYÜK KATKIYI HDP-PKK BLOĞU VERMEKTEDİR” DEDİ. 

“HDP-PKK, KAZDIĞI HENDEKLERİ KİN VE NEFRETLE DOLDURMAYA ÇALIŞIRKEN, BÖLGEDE YAŞAYAN YURTTAŞLARIMIZI ZERRE KADAR DÜŞÜNMEDİĞİ GİBİ AKP DE DÜNE KADAR EL ELE YÜRÜDÜĞÜ PKK’YA KARŞI GÖSTERMELİK BİR KARŞITLIK İÇİNDEDİR.” 
“BÖLGE HALKI AKP’YLE HDP-PKK ARASINDA TERCİH YAPTIĞI MÜDDETÇE HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEYECEKTİR. ÇÖZÜM VE BARIŞ TALEBİNİN GERÇEKLEŞEBİLMESİNİN İLK KOŞULU, SİYASETİ AKP’DEN VE HDP-PKK ORTAKLIĞINDAN KURTARMAKTIR” 

“BAŞTA DOĞU-GÜNEYDOĞU BÖLGESİ OLMAK ÜZERE TÜM HALKIMIZI AKP’YE, HDP’YE, PKK’YA VE HENDEKLERE KARŞI AKTİF MÜCADELE ETMEYE VE CUMHURİYET SAFLARINDA YER ALMAYA DAVET EDİYORUM. GERİCİLİĞE VE BÖLÜCÜLÜĞE KARŞI İLERİCİ BİR ALTERNATİF YARATMAK ELİMİZDEDİR.” 

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, AKP’nin ülkeyi yönetilemez hale getirdiğini gizlemek için sürekli kaos ortamı yarattığını belirterek, “AKP’nin kaos planına en büyük katkıyı HDP-PKK bloğu vermektedir” dedi. Umut Oran, yaptığı yazılı açıklama ile “HDP-PKK, kazdığı hendekleri kin ve nefretle doldurmaya çalışırken, bölgede yaşayan yurttaşlarımızı zerre kadar düşünmediği gibi AKP de düne kadar el ele yürüdüğü PKK’ya karşı göstermelik bir karşıtlık içindedir. Bölge halkı AKP’yle HDP-PKK arasında tercih yaptığı müddetçe hiçbir sorun çözülmeyecektir. Çözüm ve barış talebinin gerçekleşebilmesinin ilk koşulu, siyaseti AKP’den ve HDP-PKK ortaklığından kurtarmaktır. Başta Doğu-Güneydoğu bölgesi olmak üzere tüm halkımızı AKP’ye, HDP’ye, PKK’ya ve hendeklere karşı aktif mücadele etmeye ve Cumhuriyet saflarında yer almaya davet ediyorum. Gericiliğe ve bölücülüğe karşı ilerici bir alternatif yaratmak elimizdedir” mesajı verdi.

AKP’YE KATKIYI HDP-PKK BLOĞU VERMEKTEDİR

CHP’li Umut Oran bugün yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

Türkiye’yi sonu belli olmayan, karanlık bir yola sokan AKP hükümeti, yurtiçinde ve yurtdışında rotasını kaybetmiş bir şekilde savrulmaktadır. Hiçbir öngörüsü gerçekleşmeyen, hayatın akışına anlamlı ve yapıcı müdahalelerde bulunamayan AKP zihniyeti Suriye’den sonra Rusya’yı da “düşmanlaştırmayı” başarmıştır.

Türkiye’yi yönetemez hale gelen AKP, kitlelerin dikkatini dağıtmak için her alanda kaos ve çatışmayı da yöntem olarak seçmiş bulunmaktadır. Bu noktada AKP’nin kaos planına en büyük katkıyı HDP-PKK bloğu vermektedir. “Gerici-Bölücü” ittifakı denilebilecek bu blok, 13 yılda defalarca bir araya gelmiş ve Cumhuriyet karşıtlığı noktasında ortak hareket etmişlerdir.

GEZİ’YE DARBE DİYEN HDP, ŞİMDİ DE AKP’YE HENDEK DESTEĞİ VERİYOR

Gezi Direnişi sırasında AKP’nin yanında saf tutan ve meşru protesto hakkını kullanan gençleri darbeci olarak yaftalayan HDP zihniyeti, AKP’nin kaos planına “hendek siyaseti” yoluyla destek olmaktan da geri durmamıştır.

PKK-HDP KAZDIĞI HENDEKLE HALKI DÜŞÜNMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Gelinen noktada, düne kadar her konuda gizli görüşmelerin, pazarlıkların, anlaşmaların tarafı olan AKP ve HDP-PKK çizgisi fakir halka zarar vermek, emekçi kitleleri ezmek dışında bir işlev görmemişlerdir.

Meydanlarda ya da televizyonlarda birbirlerine ağır hakaretler eden, ölümden, kandan bahseden bu iki kanat, nihai hedefler ve temsilcisi oldukları egemenler bağlamında ruh ikizleridir.

HDP-PKK, kazdığı hendekleri kin ve nefretle doldurmaya çalışırken, bölgede yaşayan yurttaşlarımızı zerre kadar düşünmediği gibi AKP de düne kadar el ele yürüdüğü PKK’ya karşı göstermelik bir karşıtlık içindedir. Bölgenin geri kalmışlığına, çocuk yaşta evliliklere, töre cinayetlerine karşı çıkmayan bu iki anlayış aşiret düzenine ise büyük bir şevkle omuz vermektedir. Gericilik ve bölücülük ittifak halinde huzurumuza, kardeşliğimize ve geleceğimize saldırmaktadır.

BÖLGE HALKI AKP, HDP-PKK DIŞINDA 3. SEÇENEĞİ YARATMALI

Bu noktada gidişata dur demek ve iki yanlış arasında seçim yapmadan üçüncü bir seçenek yaratmak yine yurttaşlarımıza düşmektedir. Bölge halkı AKP’yle HDP-PKK arasında tercih yaptığı müddetçe hiçbir sorun çözülmeyecektir. Çünkü sorunların önemli bir kısmının sebebi bahsedilen taraflardır. Çözüm ve barış talebinin gerçekleşebilmesinin ilk koşulu, siyaseti AKP’den ve HDP-PKK ortaklığından kurtarmaktır.

Türkiye’nin bu birikimi vardır. Türkiye alternatif üretebilecek kadar derin entelektüel birikime sahiptir. Çözümün ilk adımıysa bölge halkının AKP’ye ve HDP-PKK’ya karşı aktif protestosundan geçmektedir. Anılan gerici ve bölücü bloğu reddetmek, sorunların sağlıklı zeminde tartışılmasının ilk aşamasıdır. Barıştan, özgürlükten, demokrasiden ve kardeşçe yaşamdan yana olan herkesin sorunların sebebi olan AKP-HDP-PKK’ya karşı çıkmak gibi bir sorumlulukları vardır. Bu sorumluluk yerine getirildiği anda Türkiye, gerici-bölücü ittifakını yerle bir etme ve tüm sorunları çözme şansına sahip olacaktır.

AKP, HDP PKK VE HENDEĞE KARŞI CUMHURİYET SAFLARINDA BİRLEŞMELİ

Türkiye’nin batısıyla doğusu arasında yaratılmaya çalışılan soğukluğu da kardeş sıcaklığına çevirecek olan şey: Cumhuriyet değerlerinde birleşmek ve birinci sınıf demokrasiyi inşa etmektir. Kurtuluşun tek yolu budur. Başta Doğu-Güneydoğu bölgesi olmak üzere tüm halkımızı AKP’ye, HDP’ye, PKK’ya ve hendeklere karşı aktif mücadele etmeye ve Cumhuriyet saflarında yer almaya davet ediyorum. Gericiliğe ve bölücülüğe karşı ilerici bir alternatif yaratmak elimizdedir.

Zafer; Kuvayi Milliye ruhuna sahip çıkanların olacaktır. Zafer; daha özgür, daha demokrat, daha adil ve daha müreffeh bir Türkiye hayali için mücadele edenlerindir.

Basın Açıklaması:
Siyaset-AKPden-ve-HDP-PKKdan-Kurtarilmalidir-4-1

Print Friendly, PDF & Email