Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ve eski CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaret öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oran, tutuklu gazetecilerin meslekleri gereği insanların haber alma özgürlüklerini sağlamak adına haber yaptıklarını söyledi.

Oran, “Bu, dünyanın her yerinde haberdir. Burada bakılması gereken şey, istihbaratla ilgili, güvenlikle ilgili bir sorun varsa, o zaman iktidarın kendi durumunu sorgulaması lazım. Suçluları kendi içinde araması gerekir. Gazetecilere suçlu muamelesi yapmaması lazım” dedi.

“ONLAR DAVALARINDA HAKLILAR”

Umut Oran, Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili yakın dostluklarını anlatarak, “Onlar davalarında haklılar. Biz de onların bu haklı davalarında, Türkiye’nin daha demokratik bir ülke olması için, özgürlüklerin kısıtlanmaması için, insan haklarının ihlal edilmemesi için, Türkiye’nin hukuk devleti olması için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

“YARGININ SİPARİŞLE ÇALIŞMAMASI LAZIM”

“Talimat ve siparişle yargının çalışmaması lazım” diyen Oran, “Bugün baktığınız zaman, üstünlerin hukuku gibi çalışan bir hukuk işliyor. Bunun işlememesi lazım. Biz hukukun üstünlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Yorulmayacağız, direneceğiz ve dayanacağız. Dayanışma içerisinde, bu ülkeyi umudun ülkesi ve herkesin Türkiye’si haline getirene kadar mücadele edeceğiz ve kazanan halkımız olacak” ifadesini kullandı.

Print Friendly, PDF & Email