Umut Oran
Basın Açıklaması
23.11.2015

CHP’de 1 Kasım seçim yenilgisine dair tek kelime etmeyenler 10 Kasım’da partimizin seçilmiş kurultay delegelerinin başlattığı ve olağanüstü kurultayda üst yönetimin hesap vermesi girişimini önlemek için psikolojik harekata da başladılar.

93 yıllık ulu çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin nasıl yönetileceği anayasa niteliği taşıyan CHP Tüzüğü ile belirlenmiştir. CHP Tüzüğü’nün “Kurultaya Çağrı ve Gündem” başlıklı 54’ncü maddesi, “Kurultay iki yılda bir toplanır. Bir yıldan fazla ertelenemez. Kurultayın toplanacağı yer, gün ve saat ile gündemi Parti Meclisi’nce belirlenir ve en az otuz (30) gün önce Genel Başkanca duyurulur” düzenlemesini içerir. CHP’nin sade üyesinden Genel Başkanına, Genel Sekreterine kadar herkes bu kurala uymak zorundadır.

Kurultay’dan sonraki en yetkili organ olan Parti Meclisini (PM) etkisizleştiren zihniyetin PM’yi toplamadan, orada karar alınmadan, bir pazar günü gazetecilerle sohbet ederken laf arasında “kurultay tarihini belirledik” demesi CHP geleneklerine uymamaktadır. Tüzüğe, hukuka, hatta kendi açıkladıkları ve 20 Aralık’ta il kongrelerinin bitmesini öngören kurultay takvimine de aykırı olan bu açıklama bir oldubitti yaratmaya dönüktür, uygulanabilir değildir.

CHP tarafından resmi olarak kurumsal kanallardan duyurusu yapılmayan bu açıklama sadece algı operasyonu ürünüdür. 1 Kasım’dan bu yana seçim sonucuna dair tek kelime etmeyerek “Olağanı yapıyoruz olağanüstü kurultaya ne gerek var” diyenlerin medya üzerinden yürüttüğü operasyon başarıya ulaşmayacaktır.

Delegelerimizin kafalarını karıştırmaya, kamuoyunu yanıltmaya dönük, hukuki geçerliliği olmayan ve Parti Meclisi’nin, hatta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkilerini aşan bu açıklamanın dikkate alınmaması gerekmektedir.

Print Friendly, PDF & Email