Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, toplantı için bulunduğu Londra’da Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı SE yönetimiyle paylaşması üzerine 120 ülkeden sol partilerin üyesi olduğu Enternasyonal’den saldırıyı kınama ve Hürriyet ile dayanışma mesajı geldi. 

Umut Oran: 1 Kasım öncesi bu saldırı demokrasi ve seçim güvenliği için büyük tehdittir

DOĞAN, ERGİN VE HAKAN’A MEKTUP GÖNDERDİ

CHP’li Umut Oran, Sosyalist Enternasyonal toplantısı için bugün gittiği Londra’da Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyı da SE gündemine taşıdı. Doğan holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Ahmet Hakan’a birer dayanışma mektubu gönderen Umut Oran, “Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve isimleri sayılamayacak kadar uzayıp giden basının onurlu kalemleri katledilseler de savundukları fikirleri ve özgür basını hiçbir güç susturamadı, susturamayacaklar. Sadece halkın vicdanı olan sizlere değil, aslında demokrasimize yapılmış olan bu saldırıları kınıyorum.  Sosyalist Enternasyonal (SE) toplantısı için bulunduğum Londra’da SE yönetiminin de bu demokrasi ayıbını kınadıklarını ve dayanışma duygularını paylaştıklarını bilmenizi isterim” dedi.

AHMET HAKAN’A YAZDIĞI MEKTUP

CHP İngiltere Birliği’nin yarın akşam Londra’da yapılacak toplantısına da katılacak olan CHP’li Umut Oran’ın Ahmet Hakan’a gönderdiği mektup şöyle: 

“Size yönelik olarak bugün gerçekleşen fiziki saldırı ile somutlaşan ve bir süredir Doğan Yayın Holding yönetimine ve Hürriyet gazetesine yönelik yapılan saldırılar, gelişmiş demokrasilerde asla kabul edilemeyecek, vahim hareketlerdir. Öncelikle bu saldırıyı kınıyor, size geçmiş olsun diyorum.

1 Kasım seçimlerine 1 ay kala yapılan bu son fiziki saldırı ve sizin, gazetenizin hedef gösterilmesi demokrasi, basın-yayın ve ifade özgürlüğü ile seçim güvenliği için büyük tehdittir.

Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve isimleri sayılamayacak kadar uzayıp giden basının onurlu kalemleri katledilseler de savundukları fikirleri ve özgür basını hiçbir güç susturamadı, susturamayacaklar.

Sadece halkın vicdanı olan sizlere değil, aslında demokrasimize yapılmış olan bu saldırıları kınıyorum.  Sosyalist Enternasyonal (SE) toplantısı için bulunduğum Londra’da SE yönetiminin de bu demokrasi ayıbını kınadıklarını ve dayanışma duygularını paylaştıklarını bilmenizi isterim.”

ahmet hakan
aydın doğan
sedat ergin

Print Friendly, PDF & Email