19 Mayıs 1919’de Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk ve yanındaki bir avuç kararlı insan, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’le taçlanan müthiş bir destana imza attılar. 7 düvele ve içimizdeki hainlere karşı yılmadan mücadele ederek, bugün dahi hayranlıkla izlediğimiz, değeri ancak anlaşılan ilke ve devrimleri yaşama geçiren Atatürk ve yol arkadaşlarını, o inançlı, güzel insanları şükranla ve saygıyla anıyorum.

Anadolu’da 1919’da başarılan mücadeleye, aynı azim ve ruha bugün de gereksinim duyuyoruz. 2015 Türkiye’sinde de durum maalesef hiç de iç açıcı değil. Tersine bir gidişle yurttaşlıktan tebaya doğru toplumu çevirmeye çalışan bir anlayış iktidarda ve kendisini padişahla aynı konumda gören bir kaçaksaray sakini ülkenin başına durmadan yeni belalar açmaktadır. Bugün de yeni bir Kurtuluş Savaşı vererek, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine yeniden çıkarmak bize düşen en  büyük görev ve bu yolda en çok da gençlere güveniyorum. Tüm yurttaşlarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, hepimizin Atatürk’ü sevmenin, O’nu anlamanın, anmanın suç olmaktan çıkarılacağı #YaşanacakBirTürkiye ye ihtiyacı var.

Gençlerimizin Ata’sından emanet aldığı Cumhuriyet’e sahip çıkacağını ve ilk kez oyunu kullanacağı 7 Haziran’da kul hakkı, yetim hakkı yiyen, kaçaksarayında lüks içinde yaşayıp vatandaşını yoksulluğa mahkum eden, sosyal medyada kullandığı hashtag’e bile karışan bu yönetim anlayışına gereken dersi vereceğine inanıyorum. 2016 yılının 19 Mayıs’ını bayram tadında kutlayabilmek için herkesi elinden geleni yapmaya, 1919 ruhunu yeniden yaratarak tüm güçleriyle 7 Haziran’da #MilletçeAlkışlıyoruz diyerek saray kaçkınına gereken yanıtı vermeye davet ediyorum.

Bu vesileyle tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email