CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran partisinin Bodrum İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Osman URAS / BODRUM (Muğla), (DHA) – CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Bodrum’da yaptığı açıklamada, başkanlık sistemi ile ilgili bir dayatmanın olduğunu söyleyerek, “Milleti sıfırlayan, tek adamcı siyaset anlayışına halk itibar göstermeyecek” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran partisinin Bodrum İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve partililer tarafından karşılanan Oran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutlandığını, ancak Türkiye’de çocukların ve gençlerin durumunun aslında bayram havasında geçmediği savundu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun çocuklarda suç işleme oranı ile ilgili verileri açıkladığını belirten Oran “Çocuklarımızın son 5 yılda hükümlü sayılarında 6 kat artış oldu. Çocuklarımız maalesef suç işliyor, hapis yatıyor. Halbuki çocuklarımızın daha mutlu, geleceğini daha güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak lazım” dedi.

“MİLLETİ SIFIRLAYAN ANLAYIŞI MİLLET DE SANDIKTA SIFIRLAYACAK”

Türkiye’de başkanlık sistemi ile ilgili bir dayatmanın olduğunu ileri süren Oran, “Bugünki siyaset anlayışıyla aslında ‘Tek egemen benim’ anlayışı hakim. Son 12 yılda Türkiye’nin gelmiş olduğu nokta kaygı ve üzüntü verici. Bu Cumhuriyeti kurarken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ülkü, dava, proje bugün bambaşka bir yöne çevrilmek isteniyor. Tek adamcılık, diktatörlük, padişahlık, ‘her şeye ben karar veririm’ anlayışı hakim. Bir anlamda bu stand-up’cı siyaset anlayışı, tek kişilik oyun. Yani yazan da kendisi, söyleyen de kendisi, oynayan da kendisi. Ben inanıyorum ki 43 gün sonra milleti sıfırlayan anlayışa, tek adamcı siyaset anlayışına halk itibar göstermeyecek” diye konuştu.

“ACILAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAMALI”

Oran, 1915 olayları ile ilgili ‘soykırım” iddiasında bulunulmasına karşılık arşivlerin açılarak incelenmesi gerektiğini belirterek, “100 yıl önce maalesef yaşanan ortak acının yasını hep beraber tutuyoruz. Bu tür konularda devletlerin, siyasetçilerin bunu siyaset malzemesi olarak kullanmaması gerekir. Bu olayların aydınlatılması, bilim insanlarının, tarihçilerin işi. Bu konuda arşivlerimizin açılması ve diğer ülkelerin de arşivlerini açması ve tarihçiler, bilim insanları tarafından incelenmesi onun sonuçlarının tartışılması lazım. Bu acılar, üzüntüler siyasete alet edilmemeli” dedi.

Print Friendly, PDF & Email