Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast girişimiyle ilgili olarak Twitter’da Fuat Avni hesabından mesajlar yazan kişiyle DM’den (direkt mesaj) yazıştığı öne sürülen CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, hukuk savaşı başlattı. Oran, Tayyip Erdoğan’ın suikast savlarıyla ilgili sözleri üzerine, “Böyle bir iddiası varsa başsavcının Erdoğan’ı mutlaka tanık olarak dinlemesi lazım. Aksi takdirde bir kamu görevlisi bilip de yetkili mercilere vermiyorsa suçtur” dedi.
Ben Atatürkçüyüm, laikim, cumhuriyetçiyim, demokratım, altı ok ideolojisine sonuna kadar bağlı bir insanım. Evrensel sosyaldemokrak değerlere bağlıyım, Sosyalist Enternasyonal’in genel başkan yardımcısıyım. Her kim olursa olsun bunlar Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı tehdit içeriyorsa onun karşısında en büyük mücadeleyi yaparım. Cemaat bu düzene karşı geliyorsa, sonuna kadar karşıyım.
Laik demokratik cumhuriyete karşı olduklarını bilerek hareket ettim. Bugüne kadar da bu düzene karşı olan cemaate hep karşı oldum, karşıyım, ömrüm boyunca da karşı olacağım.
Cemaate yakın olduğunuz eleştirilerini/suçlamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tanışmıyorum, hiç tanımadım. Benimle cemaati aynı cümlenin içine koymaları baltayı taşa vurmaktır. Ben Amerika’da ne cemaatle, ne de cemaata yakın denilen gruplarla görüşmedim.
cumhuriyet

Print Friendly, PDF & Email