Sosyalist Enternasyonal Moldova Demokrat Parti (MDP) ve Moldova Liberal Demokrat Parti’nin (MLDP) koalisyon hükümeti kurmak üzere mutabakata varmasını memnuniyetle karşılamaktadır.

Moldova meclisindeki siyasi partiler arasında yürütülen meşakkatli müzakereler neticesinde, MDP ve MLDP azınlık koalisyonu kurulması amacıyla gereken adımların atılması yönünde irade ve kararlılık sergilemişlerdir. Bu anlaşma Moldova’nın aciliyet arz eden iç meselelerini, Avrupa ile bütünleşme sürecini ele almasına ve bölgede yaşanmakta olan gelişmelere ilişkin güvenlik kaygıları ve dış politika zorlukları konusunda gerekenleri yapmasına imkân verecektir.

Moldova’nın Avrupa’daki rolü ile ilgili ortak bir görüşü paylaşan siyasi partilerin tümünün, aciliyet arz eden siyasi gündem için makul bir yanıt teşkil eden ve ülkenin siyasal istikrarına katkıda bulunan bu mutabakata katılmaması üzüntü vericidir.

Sosyalist Enternasyonal üyesi olan Demokratik Moldova Partisi’ne ve yeni hükümete kardeşçe desteğini ifade eder. Sosyalist Enternasyonal bu noktadan sonra yeni hükümetin kurulmasını ve bu hükümetin Moldova halkının isteklerinin ve ümitlerinin gerçekleştirilmesinde başarılı olmasını sabırsızlıkla beklemektedir.

Print Friendly, PDF & Email