Dışişleri’nde müsteşar eşinin yardımcı olarak atanması TBMM’de

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla AKP’nin 14 Aralık’ta Adıyaman’da üniversite spor salonunda kongre yapacağını belirten CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Adıyaman’da kongre yapılması için bir eğitim kurumunu özellikle mi seçtiniz? Yoksa rektör mü teklif etti? Eğitim kurumlarında bir partinin siyasi faaliyette bulunulması, zaten karışık olan üniversite ortamını daha da germiş, kutuplaştırmış olmayacak mı? Bir eğitim kurumunda parti faaliyetini ilk olarak siz mi yapmış olacaksınız?” diye sordu.

Neden kampüsteki spor salonu?

Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sunan CHP’li Umut Oran, Adıyaman’la ilgili gelişmeyi duyurarak, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:
– Sizin de katılacağınız, AKP Adıyaman 5. Kongresi’nin 14 Aralık 2014 tarihinde Adıyaman Üniversitesi kampüsündeki kapalı spor salonunda yapılmasının gerekçesi nedir?

Rektör mü önerdi?

– Adıyaman’da kongre yapılması için bir eğitim kurumunu özellikle mi seçtiniz? Yoksa AKP kongresinin üniversitenin kapalı spor salonunda yapılmasını, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü mü teklif etti?

Üniversitede kutuplaşmayı artırmaz mı?

– Eğitim kurumlarında bir partinin siyasi faaliyette bulunulması, zaten karışık olan üniversite ortamını daha da germiş, kutuplaştırmış olmayacak mı? Bir eğitim kurumunda parti faaliyetini ilk olarak siz mi yapmış olacaksınız?
– TBMM’de temsil edilen AKP dışındaki partiler de Adıyaman’da siyasi faaliyetleri için, sizin kongre yapacağınızın üniversitenin spor salonunu kullanabilecek mi?
– AKP kongresinin yapılacağı spor salonu için Adıyaman Üniversitesi’ne herhangi bir ücret ödediniz mi, varsa ödediğiniz miktar kaç TL’dir?
– Daha önce başka illerde de benzeri biçimde üniversite binalarında, eğitim kurumlarında AKP kongresi düzenlediniz mi?

Dışişleri’ndeki eş ataması

Umut Oran, Dışişleri Bakanı’na da son yapılan müsteşar yardımcısı atamasını sordu. Oran önergesinde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sn. Feridun Sinirlioğlu’nun eşi Sn. Ayşe Sinirlioğlu’nun, Bakanlık Müsteşar Yardımcılığına atanmasının gerekçesi nedir? Müsteşar ve Yardımcısının eşler arasında atanması etik midir? Dışişleri Bakanlığı tarihinde bu atamanın bir başka örneği, benzeri var mıdır?” sorularını yöneltti.

Print Friendly, PDF & Email