TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 08.12.2014

Umut Oran
İstanbul Milletvekili

1. Bu olayla ilgili olarak ULS Havayolları Kargo şirketi hakkında yaptınız herhangi bir inceleme, araştırma, soruşturma var mıdır, varsa bu işlemlerin, raporun sonuçları ne olmuştur, şirkete herhangi bir ceza verildi mi?Gana’dan 1 Ocak 2013 tarihinde saat 06.40’da havalanan ve Rıza Zarrab’ın halen İran’da tutuklu bulunan ortağı Babek Zencani tarafından kiralanan ULS Havayolları Kargo şirketine ait TC-ABK kuyruk numaralı KZU755 sefer sayılı kargo uçağının Atatürk Havalimanına inmesiyle bir dizi usulsüzlük yaşanmıştır. Ancak birkaç gün sonra uçakta 1500 kg altın olduğu beyan edilebilmesine rağmen bu altının kime ait olduğunu gösteren konşimento veya hiçbir faturayı gümrüğe sunulamaması üzerine zincirleme bir yolsuzluk yaşanmış, bu nedenle Gümrük Bakanlığı çeşitli idari ve cezai işlemlerde bulunmuştur.
Bu kapsamda;
2. ULS Havayolları Kargo şirketi bugüne kadar herhangi bir incelemeden geçirildi mi? Varsa bu inceleme sonuçları ne olmuştur?

Print Friendly, PDF & Email