TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Umut Oran
İstanbul Milletvekili

  1. Karabük İli Eflani ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, Eylül 2014 içerisinde okullarda çalıştırılmak üzere 35 yaşın üstünde kadın personel alımı yaptı mı, kaç kişi bu şekilde işe başlatıldı, isimleri nedir?
  1. Eflani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 19 Eylül 2014 tarihinde gelen görevlilerin işe talip olanların isimlerini sadece 15 dakika boyunca aldığı, ancak işe başlatılacakların isimlerinin AKP ilçe başkanlığınca liste halinde verildiği iddiaları doğru mudur? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde göstermelik olarak isimlerin alınmasının gerekçesi nedir?
  1. İşe alımında partizanlık, ayrımcılık yapanlar kimdir, bunun sorumluları kimdir, bu konuda kendilerine ceza verilecek mi?
  1. Bu konuyla ilgili olarak Karabük Valiliği, Eflani Kaymakamlığı, Eflani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan çok sayıda şikâyete neden yanıt verilmiyor? Dilekçe Yasasına göre bakanlık birimlerinize yapılan yazılı başvurulara 30 gün içinde yanıt verilmesi gerekmiyor mu? Bu konuyla ilgili olarak Başbakanlık BİMER’e yapılan başvuruların akıbeti ne oldu?
Print Friendly, PDF & Email