TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 14.11.2014

Umut Oran
İstanbul milletvekili

Yapılandırmanın başarılı olması ve beklentilerin üzerine çıkabilmesi için aynen 2011 yılında 6111 sayılı yasada yapıldığı gibi bankalarla protokol imzalayarak yapılandırılacak borç kadar kredi verilmesi için hükümet olarak girişimde bulunacak mısınız? Neden bu yönde özellikle kamu bankalarını devreye sokmuyorsunuz? 6552 sayılı Torba Yasa ile kişisel borcunu yapılandırmak isteyip de maddi durumu elvermeyen vatandaşlardan kamu bankalarının kendilerine uygun koşullarda kredi verilmesini isteyen çok sayıda talep bana ulaşmaktadır.
Bu kapsamda;

Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan işveren ve Bağ-Kur primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, olan isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi borçları, idari para cezaları, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı borçlarının 6552 sayılı kapsamında yapılandırılabilmesi amacıyla kredi vermeli amacıyla bankalar nezdinde hangi girişimlerde bulundunuz?

Print Friendly, PDF & Email