TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 06.11.2014

Umut Oran
İstanbul Milletvekili

Sait Alpsoy, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun herhangi bir TV ve radyo programına son 5 yıl içerisinde katıldı mı? Sait Alpsoy, TRT’de herhangi bir şekilde program yapmakta mıdır?Kanal A’da yayınlanan “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” isimli programının daimi konuğu Sait Alpsoy, Atatürk ve CHP’lilere yönelik olarak “din düşmanı – Allahsız” gibi ifadeler kullanılmış, RTÜK Üyesi Ali Öztunç’un girişimiyle Üst Kurulun ikinci toplantısında Kanal A’ya “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle oybirliği ile 12 bin lira para cezası verildi.
Bu kapsamda;

  1. Sait Alpsoy, TRT’den herhangi bir gerekçeyle maaş, telif, ikramiye, prim almakta mıdır? Kendisine para ödeniyorsa son 5 yıl içinde hangi programları, çalışmaları karşılığında ne kadarlık ödemeler yapılmıştır, bu ödemelerin toplam miktarı kaç TL’dir?
Print Friendly, PDF & Email