Saldırı anında Bodrum’da olan birisi Yüksekova’da askerleri nasıl şehit edebildi?

Davutoğlu gerçek failler yakalanmadığı halde algı operasyonu yapıyor!

ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Yüksekova’da üç askerin şehit edilmesinin ardından yapılan polis operasyonuyla ilgisiz kişilerin sorgulanarak tutuklandığı iddialarını TBMM’ye taşıdı. Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Saldırı anında Muğla-Bodrum’da olan ve orada gözaltına alınarak Hakkâri’ye getirilen birisi Yüksekova’daki bu saldırıyı nasıl gerçekleştirebildi? Diğer zanlının saldırı anında bir kargo şirketinde olduğu güvenlik kamerasıyla sabitken neden gözaltına alındı? Saldırıyla ilgisiz kişiler sorgulanıp tutuklanırken neden faillerin yakalandığını açıkladınız” diye sordu.

3 asker 25 Ekim’de şehit oldu
Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Hakkâri Yüksekova’da 25 Ekim 2014 tarihinde çarşı izninde oldukları için sivil dolaşan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle ile Jandarma erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz arkalarından yaklaşan PKK’lılarca şehit edildiklerini anımsattı.

Davutoğlu 26 Ekim’de “failler yakalandı” dedi
Davutoğlu’nun ertesi gün, “Olayı en başından itibaren güvenlik birimlerimiz yakından takip ettiler. Arka arkaya operasyonlar yapıldı. Bugün sizinde açıklamalardan takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğuna dair deliller elimizde. Bulunan şahıslar gözaltına alındılar. Bu gözaltılar neticesinde adalete teslim edilecekler. Bu çerçevede valilik açıklamasında da görüldüğü gibi bu operasyonlar neticesinde ilgili şahıslar gözaltındalar” açıklamasını yaptığını ifade etti. Oran, Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

Bodrum’daki birisi Yüksekova’da nasıl saldırı yapabilir?
– Gözaltına alındığını belirttiğiniz Ersin A’nın saldırı tarihi olan 25 Ekim 2014 tarihinde Muğla-Bodrum’da barmenlik yaptığı ve işinin başında olduğu bilgisi doğru mudur? Saldırı anında Muğla-Bodrum’da olan ve orada gözaltına alınarak Hakkari’ye getirilen birisi Yüksekova’daki bu saldırıyı nasıl gerçekleştirebildi?

Başka olaydaki yaralama nedeniyle mi gözaltına alındı?
– Ersin A.’nın, 3 askerin şehit edilmesi değil, 19 Temmuz 2014 tarihinde Zağros İş Merkezinde Uzman Çavuş K.U.’yu yaraladığı için gözaltına alındığı doğru mudur? Ersin A., 3,5 ay önceki yaralama nedeniyle gözaltına alınıp sorgulanmasına rağmen neden 3 askeri şehit edilmesi olayının faili olduğunu açıkladınız?

Diğer zanlı da güvenlik kamerasına göre başka yerde
– Yine 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan Karani T.’nin de tam saldırı anında Yüksekova’da Yurtiçi Kargo firmasında kendisine gelen bir paketi teslim aldığı, burada bulunduğuna dair güvenlik kamerası görüntüleriyle ortaya çıkmıştır. Saldırı anında, 25 Ekim 2014 tarihinde saat 15.44.04’te kargo şirketinden ayrılan Karani T. bu saldırıyı nasıl gerçekleştirebildi? Saldırı anında kargo bürosunda bulunan Karani T.’nin, askerleri şehit edenlerden birisi olduğu şeklinde yanlış bilgiyi kamuoyuna neden açıkladınız?

Başarısız 10 baskın mı yapıldı?
– Üç askerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak Hakkâri Emniyet Müdürlüğü’nün 10 ayrı adrese operasyon düzenlediği, ancak yanlış adres nedeniyle saldırı faillerinin yakalanamadığı doğru mudur?

Açıklamanız tamamen algı operasyonu mu?
– Yüksekova’da şehit edilen 3 askerimizin faillerinin yakalanmadığı halde neden hemen ertesi gün yakalandıkları şeklinde açıklama yaptınız? Sadece bir algı operasyonu için mi bu yanıltıcı, yanlış açıklamayı yaptınız?

Print Friendly, PDF & Email