CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Başbakanlık Müsteşarı neden bir türlü atanamadı? Atamak istediğiniz bazı bürokratları bir aydır atayamadığınız bilgisi doğru mudur?” diye sordu.
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 14.10.2014

 
 
 
Umut Oranİstanbul Milletvekili
 
  1. Başbakanlık önceki Müsteşarı Sn. Fahri Kasırga’nın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak atanmasının ardından yeni Başbakanlık Müsteşarı neden bir türlü atanamadı?
  1.  Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Sn. Kemal Mağdenoğlu’nu Başbakanlık Müsteşarı olarak atamak istediğiniz, ancak Cumhurbaşkanı’nın buna onay vermediği duyumu doğru mudur?
  1. Sn. İbrahim Çanakçı’nın, 1 Eylül 2014 tarihinde IMF İcra Direktörü olarak gitmesinin ardından boşalan Hazine Müsteşarlığı için yeni atamayı neden yap(a)madınız?
  1. Atamak istediğiniz bazı bürokratları bir aydır atayamadığınız bilgisi doğru mudur?
  1. Başbakanlık ve Hazine gibi iki önemli makamın müsteşarlık düzeyinde yöneticisinin bir ayı aşkın bir süredir bulunmaması hükümet çalışmalarını olumsuz etkilemiyor mu? Bu durumu ne zaman gidereceksiniz?
Print Friendly, PDF & Email