Bu polisler hakkında herhangi bir idari işlem yaptınız mı ?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Ala’ya “Mülkiye ve İLEF’e müdahale sırasında tekbir getirerek Rabia işareti ve illegal terör örgütü İBDA-C’lilerin kullandığı el işaretini yapan resmi üniformalı polislerin isimleri ve görev yerleri neresidir? Bu polisler hakkında herhangi bir idari işlem yaptınız mı” diye sordu.

Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. IŞİD’in Kobani’de yaptığı katliama tepkisiz kalan hükümeti protesto etmek amacıyla yurdun birçok bölgesinde protesto eylemlerinin gerçekleştirildiğini belirten Oran, Ankara’da bazı üniversitelerde de dün yapılan protesto gösterilerine polisin orantısız güç kullanarak müdahalelerde bulunduğunu kaydetti. Oran, Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 10.10.2014

 

  Umut Oranİstanbul Milletvekili 

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’de yaptığı katliama tepkisiz kalan hükümeti protesto etmek amacıyla yurdun birçok bölgesinde protesto eylemleri gerçekleştirilmektedir. Ankara’da bazı üniversitelerde de dün yapılan protesto gösterilerine polis çok sert, orantısız güç kullanarak müdahalelerde bulundu. Bu kapsamda;

  1. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in yazılı talebi üzerine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) ve İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencilerine kaç polis ile müdahalede bulundu? İki fakülteye müdahale eden polisler, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün hangi şubelerine bağlı resmi-sivil polisleridir?
  1. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün hangi birlik ve takımları Mülkiye ve İLEF’e müdahale etti? Müdahale sırasında hangi mühimmattan ne kadar kullanıldı?
  1. Mülkiye ve İLEF’e müdahale sırasında Tekbir getirerek Rabia işareti ve illegal terör örgütü İBDA-C’lilerin kullandığı el işaretini yapan resmi üniformalı polislerin isimleri ve görev yerleri neresidir?
  1. www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/128562/Polis_universiteye_Rabia_ve_tekbir_isaretiyle_girdi.html  adresinde görüntüleri sabit olan bu polisler hakkında herhangi bir idari işlem yaptınız mı?
  1. Resmi üniformalı bir polis memuru görevi esnasında nasıl olurda illegal terör örgütü işareti yapıp, slogan atabilmektedir? Bu durum disiplin cezası konusu oluşturmuyor mu, konuyla ilgili polis başmüfettişi görevlendirecek misiniz?
  1. Söz konusu müdahaleyi yapan çevik kuvvet ekibinin başında bulunan ve 3916 sayılı kaskı takan emniyet müdürü kimdir?
  1. İLEF ve Mülkiye’de polisin öğrencilere yönelik aşırı sert müdahalesine tepki gösterdiği için araştırma görevlisi ve öğretim üyelerinin tartaklanarak gözaltına alınmasının gerekçesi nedir? Polis bir yükseköğrenim kurumunda görevli olan öğretim üyesini neden gözaltına alır?
  1. Polis memurlarının zaman zaman iktidar partisi AKP lehine slogan attıkları da görülmektedir, bu durum normal midir, bu polisler hakkında hangi işlemleri yapıyorsunuz?
Print Friendly, PDF & Email