Son günlerde giderek tırmanan Atatürk heykel ve büstlerine saldırılar ve güvenlik güçlerinin pasif tutumu CHP tarafından TBMM gündemine taşındı.CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na konuyla ilgili olarak yönelttiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

 

 
 
 
 
  Umut Oran
İstanbul milletvekili
 

 

  1.  Atatürk heykel ve büstlerine yönelik saldırılar neden önlenemiyor?
  1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1. Cumhurbaşkanı, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına saldırıları nasıl önleyeceksiniz, bu konuda hangi adımları attınız, atacaksınız?
  1. Demokrat Parti iktidarı döneminde 1951 yılında çıkartılan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun halen yürürlükte değil midir, neden bu kanuna dayanarak işlem yapılmamaktadır?
  1. Polis ve jandarmaya, Atatürk heykel ve büstlerine yapılan saldırılara müdahale etmemeleri için emir mi verdiniz?
  1. Atatürk büst ve heykellerine yapılan saldırıların önlenmesi için İçişleri ve Adalet bakanlıklarına herhangi bir talimat verdiniz mi?
  1. İktidara geldiğiniz tarihten bu yana yurt genelinde kaç Atatürk heykeli ve büstüne saldırı gerçekleştirildi, bunların kaçına güvenlik görevlileri müdahale etti ve bu olaylar nedeniyle hangi illerde kaçar kişi hakkında adli işlem yapıldı?
Print Friendly, PDF & Email