CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, TBMM’nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan içeri girdiğinde Genel Kurul’dan çıktığını belirtirken, “Millet iradesine saygılıyım ama Berkin’i yuhalatan, şehide kelle diyen, vatandaşı tekmeleten, ayrımcılık yapan Erdoğan’ı dün TBMM’de dinlemedim. Vatandaşını eşit görmeyen ‘ya sev ya terk et, taraf olmayan bertaraf olur’ diyen ayrımcı anlayış içeri girdiğinde ben salondan dışarı çıktım” açıklamasını yaptı.

CHP’li Umut Oran twitter hesabından (@UmutOranCHP) bugün yazdığı 5 tweet mesajıyla dün Erdoğan’ı dinlemeyerek Genel Kurul salonundan çıkmasını ve gerekçelerini açıkladı. Umut Oran’ın twitterdan yaptığı açıklama şöyle:

Millet iradesine saygılıyım ama Berkin’i yuhalatan, şehide kelle diyen, vatandaşı tekmeleten, ayrımcılık yapan Erdoğan’ı dün TBMM’de dinlemedim. Vatandaşını eşit görmeyen ‘ya sev ya terk et, taraf olmayan bertaraf olur’ diyen ayrımcı anlayış içeri girdiğinde ben salondan dışarı çıktım. CHP’yi tehdit edip, BDP ile pazarlık eden @Ahmet_Davutoglu nun torba tezkeresine karşıyım, yabancı askerin Türkiye’de ne işi var? Samimiysen insanlık suçu işleyen,terörist IŞİD’e karşı tezkereyi getir oybirliğiyle geçsin.Algı oyunlarını, havuç ve sopa politikasını bırak. CHP için IŞİD teröristtir, insanlık suçu işlemektedir. Samimi ol, ABD talimat verince  terörist demeye başladığın IŞİD’e yardımı kes önce.

Print Friendly, PDF & Email