TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 26.09.2014

 

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

  1. Fatih Belediyesi, Vatan Caddesinde merkezi konumda bulunan ve hemen yanında Aytekin Kotil Parkı bulunduğu için vatandaşların toplanma alanı olarak ayrılmış olan otopark ve hipermarketin bulunduğu bölge neden ikinci derece ticaret alanına dönüştürdü?
  2. Toplam 8 bin metrekarelik söz konusu bölgenin ticaret alanına çevrilmesi amacıyla daha önce yapılmış olan başvurular İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce “bölgenin yapı yoğunluğunun artacak olması nedeniyle” reddedilmesine karşın ne değişti de bu kez bölge tamamen ticaret alanına çevrildi?
  3. Bölgenin ticaret alanına çevrilmesinde 17 Aralık soruşturmasında usulsüz imar işlemleri nedeniyle gözaltına alınıp sorgulanan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katkısı nedir? İmar müdürlüğü görüşünün tersine işlem yapılmasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in baskısı mı söz konusudur?
  4. Bu dönüşümde söz konusu araziyi satın alan Metal Konut Yapı A.Ş.’nin etkisi var mıdır? Bölgenin ticaret alanına dönüştürülmesinde, Metal Konut Yapı A.Ş.’nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu’nun, Ömer Faruk Kavurmacı’nın şirketi Aydınlı İnşaat ile yaptığı ortaklığın etkisi nedir? Ömer Faruk Kavurmacı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı olması nedeniyle mi bölgenin imar durumu çabucak ticaret alanına çevrilebildi?
  5. Fatih’te bir deprem anında vatandaşlar nerede toplanacak? Fatih’teki deprem toplanma alanları güncellenmiş midir? 17 Ağustos 1999’dan bu yana yıllar itibariyle Fatih’te belirlenmiş olan deprem toplanma alanları neresidir? Bugün Fatih’teki deprem toplanma alanları neresidir, bu alanların her birisinin büyüklükleri kaç metrekaredir?
  6. İkinci derece ticaret alanına dönüştürülen bölgeye yapılacak olan 5 katlı otel ve konut projelerini kim inşa edecek? Söz konusu şirketlerin, gerçek kişilerin isimleri nedir?
Print Friendly, PDF & Email