Kurultayda iki seçimin irdelenmesi gerekiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran‘la Lüleburgaz’da karşılaştık. Lüleburgaz Belediyesi’nin yeni belediye meclis toplantı ve sergi salonunun açılışına katılmıştı; yanında Süleyman Çelebi ile eski MEB Bakanı Necdet Tekin vardı. 


6.5 milyon TL’ye mal olan böyle tarihi bir mekânın restorasyonunun nasıl yapıldığını komşu ve partidaş belediyeler hiç merak etmez mi? Gelmemeleri ya da görmezlikten gelmeleri ‘kıskançlık’ olarak adlandınlabilir. 


Umut Oran, Lüleburgaz’da neredeyse ‘ev sahibi’ gibiydi, hiç oturmuyor yerinde; çarşıyı pazarı gezdi; hanımlarla sohbet etti. Bir ‘karşılığı var’ gibi geldi bize… Zaten onun da, çevresine karşı ‘acul’ bir hali yok. 

2015 seçimleri sonrası için çok hazırlıklı izlenimi edindiğimiz bir sohbetti. 


Bu arada, “Kurultay gerekli miydi?” diye sorduk; yanıtı şöyle oldu: “34. Olağan Kurultay’ın üzerinden 25 ay geçti; bu nedenle yapılması kesinlikle gerekiyordu. Ayrıca bu süreçte 30 Mart yerel ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı gibi iki önemli seçim geçirdik. Her iki seçimin de masaya yatırılarak sonuçlarının irdelenmesi gerekmektedir. 


2015 seçimlerinde farklı bir sonuç alarak iktidar olmak istiyorsak yaptıklarımızı, söylediklerimizi gözden geçirerek seçmenin karşısına yepyeni fikir, eylem ve söylemle çıkmamız gerekmektedir. Bu kurultayda birleşerek güçlenmemiz lazım, bir tek kişiyi dahi küstürme lüksümüz yok. 6 Ok’u özümsemiş, CHP örgütünün vicdanına uygun Atatürk ilkelerine bağlı ileri, sol, sosyal demokrasiyi içselleştirmiş kadroları CHP yönetimine taşımamız gerekmektedir. Bu kurultay sonrasında CHP, 2015 seçimlerinde karanlıktaki Türkiye’ye fener olmalıdır. CHP ya bir yol bulmalı ya yeni bir yol açmalı ama mutlaka 2015 genel seçimlerinde iktidar olmalıdır. Son sözümüz: Evimiz CHP hedefimiz iktidar. 

HÜRRİYET

Print Friendly, PDF & Email