TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sn. Emrullah İşler tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 31.07.2014
 

    Umut Oran
İstanbul milletvekili
 
  1. Suriye’de peygamber camilerini, türbelerini bombalayarak havaya uçuran, şeriat mahkemeleri kurarak insanları kurşuna dizen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü bakanlığınızca terör örgütü olarak görülmekte midir?
  1. İstanbul Esenyurt’ta Caferi vatandaşlarımızın gittiği Muhammediye camisinin iki kez kundaklanmasının ardından IŞİD’in olduğu bilgisi doğru mudur?
  1. İstanbul’da özellikle Fatih, Ataşehir, Esenyurt ve Bağcılar ilçelerindeki bazı camilerin IŞİD kontrolüne geçtiği ve burada özellikle Azerbaycan’dan getirilen gençlerin burada eğitilerek Suriye’ye gönderildikleri doğru mudur?
  1. IŞİD’e karşı aldığınız herhangi bir önlem var mıdır? Diyanet personeline bu konuda yazılı veya sözlü herhangi bir uyarıda bulundunuz mu?
  1. IŞİD hakkında İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimlerinden veya Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) tarafınıza ulaşan herhangi bir uyarı istihbari rapor var mıdır, varsa bunların gereği yapıldı mı?

 

Print Friendly, PDF & Email